Skating Team Raision Jääshow kertoi keijujen tarinan

TAITOLUISTELU. Skating Team Raision kisakausi on tullut päätökseensä ja sen kunniaksi Raision Kerttulan jäähallilla järjestettiin viime viikonloppuna kolme kevätnäytöstä. Perjantain näytöksiin kutsuttiin alueen päiväkotilaisia ja lauantaina katsomon täyttivät muut taitoluistelun ystävät. Jäällä nähtiin yhteensä 140 luistelijaa luistelukoululaisista palkittuihin kilpailijoihin. Nuorimmat luistelijat olivat 4-vuotiaita.

Viimeiset STR:n kisat olivat huhtikuun alussa, joten Jääshow saatiin kasaan kolmessa viikossa. Tosin musiikit oli valittu ja koreografiat tehty jo etukäteen. Keijulaakson tarinan kertonut esitys on toteutettu talkootyönä.

Puvustus on suurelta osin kolmen isovanhemman eli ”ompelija-keijujen” käsialaa. Lavastus on vapaaehtoisten vanhempien käsialaa. Luistelijat ovat osallistuneet askartelemalla kaikki esityksessä nähdyt kukat, kertoo Päivi Aronkytö, STR:n tiedottaja ja varapuheenjohtaja.

Aktiivisesti kansallisella tai aluetasolla kisaavia lapsia ja nuoria STR:lla on tällä kaudella ollut 22.

Lisäksi meillä on sellainenkin erikoisuus, että seurassamme on kilpailevia aikuisyksinluistelijoita. Kaiken kaikkiaan seuramme on osallistunut 29 kisaan kauden aikana ja niistä on saavutettu 39 mitalia. Kansallisella ja aluetasolla kisaavista 22 luistelijasta peräti 15 saavutti omissa sarjoissaan paikan helmi–maaliskuussa kisattuihin finaaleihin, joista seura saavutti 5 mitalia, Aronkytö kertoo.

Suomen Taitoluiststr2eluliiton Talent-valmennusryhmään vuosiksi 2015–2017 on valittu STR:n luistelijoista Jennina Nilosaari. Talent-ryhmä on 9–13-vuotiaiden lahjakkaiden nuorten taitoluistelijoiden ryhmä, jossa on noin 30 luistelijaa eri puolilta Suomea. Nilosaaren lisäksi Lounais-Suomen alueelta ryhmässä on vain yksi toinen luistelija.

Seuraa on palkittstr1u tänä vuonna myös valmennuksen osalta. Raision kaupungin vapaa-aikalautakunta valitsi STR:n päävalmentaja Facrice Masachsin vuoden 2015 parhaaksi valmentajaksi.

Kevätnäytösten jälkeen STR pitää viikon tauon harjoittelusta, minkä jälkeen kausi jatkuu kilpa- ja kehitysryhmillä 3.6. asti. Kesä-heinäkuussa leireillään ja heinäkuun lopussa aloitetaan taas uusi kausi.

Janica Vilen