Raision Nasevat nousivat keilailun SM-liigaan

Raisiolaisessa Nasevat-keilailujoukkueessa pelaavat Helena Herrala (vas.), Eija Elo, Petra Eriksson-Sola ja Jaana Anttas kertovat, että noin 10 000 toistoa edesauttavat oikeaoppiseen keilailuun. – Niin kuin missä tahansa välineurheilussa, keilailussa on tärkeää luonnollinen, lihasmuistiin iskostunut, liikeratojen ja askelten rytmi sekä ajoitus. Kuva: Ragip Önsoy.

KEILAILU. Raision naisten Nasevat-keilajoukkueen voitto nousulohkossa vie heidät suoraan keilailun SM-liigapeleihin syksyllä starttaavalla kaudella 2016–2017. Neljän raisiolaisen naisen keilajoukkueessa pelaavat Helena Herrala, joka toimii seuran puheenjohtajana sekä Eija Elo, Jaana Anttas ja Petra Eriksson-Sola.

Raisiossa ei ole aiemmin ollut SM-liigajoukkueita, joten todella hyvin ja jännittynein mielin odotamme syksyä. Vielä ei ole aivan sisäistänyt, että tulemme todella kisaamaan suomenmestaruudesta ensi kaudella, Herrala toteaa.
– Emme ota kuitenkaan turhia paineita, vaan menemme eteenpäin avoimin mielin. Teemme parhaamme, ja asetamme kohtaamamme haasteet voitettaviksi, Eriksson-Sola lisää.

Naisilla on hyvin vaihtelevat taustat lajin parissa. Siinä missä Raision Keilailukeskuksen yrittäjänä toimiva Eriksson-Sola on keilannut pienestä asti, Herrala aloitti 80-luvun ja Elo 90-luvun alkupuoliskolla, ja Anttas vasta vuonna 2006.

Keilailu on siitä hauska laji, että kun sen kerran oppii, sitä ei unohda, vaikka olisikin ollut taukoja harrastusaktiivisuudessa vuosien mittaan. Keilailu ei myöskään tunne ikärajoja. Laji tarjoaa jatkuvaa uuden oppimista, esittelee Elo, joka on seuran sihteeri.
– Meillä on seuraharjoitukset Keilailukeskuksessa aina maanantaisin, jonka lisäksi käymme omatoimisesti harjoittelemassa 2–5 kertaa viikossa, seuran kilpailuvastaava Anttas sanoo.

Eriksson-Sola näkisi vuonna 2017 juhlittavan Raision Keilailukeskuksen 40-vuotisen taipaleen oivallisena ajankohtana tuoda myös valtakunnallista keilailumenestystä kotikaupunkiinsa.

Vanhempani avasivat keilahallin Raisioon vuonna 1977, joten ensi vuonna voisi olla syytä tuplajuhliin, hän ideoi pilke silmäkulmassaan.

Naiset ovat pelanneet vasta yhden kauden yhdessä, sillä Eriksson-Sola teki paluun kotiseuraansa viime vuonna.

Tässä välissä olen mm. keilannut turkulaisessa ja porilaisessa joukkueessa sekä ollut mukana naisten maajoukkueryhmässä, Eriksson-Sola jatkaa.

Seurassa on 19 jäsentä, joista osa pelaa naisten alempaa lohkoa sekä osa seniorien sarjaa.

Senioreita eli +50-vuotiaita on seurassamme erityisen paljon. Seniorien joukkue lähtee ensi kaudella keilaamaan valtakunnan sarjaan, Herrala kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy