Raisiolainen Humanus tarjoaa hoitoa ja manuaaliterapiaa kiputiloihin

YRITYSUUTISET. Raision Tasalanaukiolla aloitti 25. huhtikuuta uusi hyvinvointi- ja terveyspalveluja tarjoava yritys nimeltä Humanus. Yrittäjänä toimii koulutettu hieroja Elina Stenij, jonka palveluihin kuuluvat klassinen ja urheiluhieronta, intialainen päähieronta ja kuumakivihieronta.

Stenij on ammatinvaihtaja, joka äitiyslomansa jälkeen opiskeli sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinnon jättäen ensimmäisen ammattinsa autosähköinsinöörinä taakseen keskittyäkseen ihmiskehon tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen hoitoon.

Päädyin opiskelemaan autoasentajaksi ja sitä myötä autosähköinsinööriksi, koska autot kiinnostivat, eikä ollut juurikaan käsitystä siitä, mitä haluaisin tehdä työkseni, Stenij selittää.
– Nyt kolmekymppisenä pienen lapsen äitinä ehdin vihdoin miettiä muita vaihtoehtoja, kun ammattikoulun autopuolen kouluttajan työt eivät enää tuntuneetkaan omilta, lisää Stenij.

Jatkuvasti itseään lisäkouluttavan Stenij perusti oman hoitolan toteuttaakseen unelmaansa ihmisten parissa työskentelystä.

Koulutettuna hierojana olen Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen, jonka erityisalaa on tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävä manuaalinen käsin tehtävä hoito, kertoo Stenij.
– Opiskelen parhaillaan ortopedistä osteopatiaa Helsingissä. Valmistuttuani Humanuksen palvelutarjonta laajentuu kliinisiin tutkimuksiin, jotka perustuvat funktionaalisen anatomian, röntgendiagnostiikan ja neurologian tuntemiseen, jatkaa Stenij.

Yrittäjyys tuntui Stenijlle luontevalta vaihtoehdolta.

Vuokrapaikkojakin toki on, mutta yrittäjyys on alalla vieläkin yleisempää. Parasta työssä on se, että saan paitsi selvittää asiakkaan kiputilojen ja virheasentojen syitä, myös hoitaa niitä käsilläni, tiivistää Stenij.

Alkuperäisesti helsinkiläinen Stenij muutti Raisioon Nummelasta. Kustavilaistaustaisen miehensä kanssa asuinpaikkaa miettiessä Turun seutu tuntui hyvältä kompromissilta.

Tällä hetkellä olemme tyytyväisiä Raisiossa. Asunto ja lapsen päiväkoti ovat lähellä työpaikkaa, hymyilee Stenij.

Katariina Mäkinen-Önsoy