Kuljetusliike J & T Pajunen sai tunnustusta 60 vuotta kestäneestä työstään

Naantalilaisen Kuljetusliike J & T Pajunen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Pajunen esittelee tässä yrityksen tuoreinta kalustohankintaa eli kasettiperävaunuyhdistelmää. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry palkitsi Kuljetusliike J & T Pajusen alueellisena vuoden 2016 kuljetusyrityksenä vuosikokouksessaan 19. maaliskuuta. Palkittavaksi etsittiin kattojärjestö Suomen Kuljetus- ja Logistiikka SKAL ry:n 80-vuotisjuhlavuoden Palveluksessasi-teemaan sopivaa yritystä, jolle on ominaista jatkuvuus ja toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen.

– Kaikki lähtee liikkeelle palvelusta, johon panostamme ja jota jatkuvasti kehitämme, toteaa toimitusjohtaja Mikko Pajunen, joka edustaa perheyritystä jo kolmannessa polvessa.
– Se, että tykkäämme työstämme, näkyy varmasti asiakkaalle saakka, hän lisää.

Roska- ja lokakuljetusta lähes 60 vuotta

Perheyrityksen historia ulottuu vuoteen 1955, jolloin Juho ”Jussi” Pajunen aloitti taksiliikenteen Naantalissa. Vuonna 1958 hankittiin Ford Trader imusäiliöauto viemärikaivojen tyhjennyksiin. 1960-luvun alussa toimintaa laajennettiin hankkimalla toinen kuorma-auto. Taksitoiminta loppui vuonna 1965 Jussin vaimon Irma Pajusen siirryttyä tankkiautonkuljettajaksi.

Vuonna 1975 yrityksen osakkaaksi liittyi pariskunnan poika Timo Pajunen, jolloin yritys sai nykyisen nimensä, Kuljetusliike J & T Pajunen Oy. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 1987.

Nykyisin Timo Pajunen on yrityksen liikenteestä vastaavana. Timon poika Mikko Pajunen tuli mukaan yrityksen toimintaan 1997, osakkaaksi vuonna 2000, ja toimitusjohtajana hän on ollut vuodesta 2007. Mikon äiti Eeva Pajunen hoitaa yrityksen toimistotyöt, palkanlaskennan, tilausten vastaanoton ja laskutuksen.

Kalusto alan viimeisintä tekniikkaa

Pajusen perheen lisäksi yritys työllistää neljä vakituista kuljettajaa sekä ruuhka-aikoina 1–2 kausikuljettajaa.

– Kalustoa uusitaan parin vuoden välein. Viimeisin hankinta saapui perjantaina 1.4., jolloin kalusto täydentyi nykyaikaisella, tarpeisiimme räätälöidyllä, 76-tonnisella kasettiperävaunuyhdistelmällä, Mikko Pajunen kertoo.

Yrityksen lokapalvelu kattaa niin sopimustyhjennykset kuin yksittäiset toimeksiannot, kuten viemäreiden huollot. Naantalissa sijaitseva kuljetusliike hoitaa lokapalveluita Suur-Naantalin lisäksi Raisiossa, Maskussa, Nousiaisissa, Ruskolla, Mynämäessä ja Turussa. Myös muut kuljetuspalvelut, kuten esim. maansiirrot sekä maa-aines- kappaletavara- ja työmaakoneiden kuljetukset, hoituvat Turun talousalueella.

– Yhteistyötä tehdään tiiviisti muiden alan yrittäjien kanssa. Palveluammatissa kun asiakkaalle luvattu työ on tehtävä joko omin voimin tai yhteistyössä toisen toimijan kanssa, Mikko sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy