KAARINA. Piikkiön keskustaan osoitteeseen Koroistentie 1 valmistuu elokuun lopussa 23 uutta asumisoikeusasuntoa. Pappilanahoksi ristitty pienkerrostalo on nyt harjakorkeudessa. Tarjolla olevista asunnoista puoleen on jo tehty asumisoikeussopimus ja asukkaat tiedossa.

Uudisrakennuksen rakennuttaja on Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, Vaso. Vason hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber on tyytyväinen, että yhtiölle valmistuu kerrostalo Piikkiön keskustaan. Tuomolan alueella on jo aiemmin rivitalokiinteistö.
– Ikääntyvä väki hakeutuu keskustoihin palvelujen ääreen. Se näkyy myös Pappilanahon asukasrakenteessa. Mitään senioritaloa emme tästä ole kuitenkaan tekemässä, toteaa tämän vuoden alussa Vason hallituksen puheenjohtajana aloittanut Konsta Weber.

– Turvalliseen ja laadukkaaseen Vaso-asuntoon pääsee pienellä omalla rahoitusosuudella. Kun seniori-ikää lähestyvät muuttavat laitakaupungilta isosta pienempään asuntoon keskustaan, käynnistyy asuntokaupassa positiivinen myyntiketju, kuvailee Konsta Weber Pappilanahon kaltaisen kiinteistön vaikutuksia asuntomarkkinoilla.

Neljäkerroksisen kerrostalon urakoitsijana on Peab Oy. Arkkitehtisuunnittelun toteuttaja on Hannu Vaisto. Hankkeen kokonaisarvo on 3,1 milj. euroa, josta 15 % rahoitetaan tulevien asukkaiden asumisoikeusmaksuilla ja 85 % valtion takaamalla korkotukilainalla.

Rakennettavat asunnot ovat yksi – kaksi huonetta tyyppisiä ja pinta-alaltaan pieniä 42 – 56 neliötä. Yli 50 neliön isommat asunnot on jo myyty. Kaikissa asunnoissa on varusteina mm. sauna, parvekelasitus ja astianpesukone. Kiinteistön energianlähteenä tulee olemaan maalämpö. Vason uusiin kiinteistöihin hankitaan taideteos. Pappilanahoon sen toteuttaa kohteen arkkitehti Hannu Vaisto.