YRITYSUUTISET. Naantalin Luolalassa Linkkikadulla Eurotecin ja Luolalan paloaseman väliin rakennetussa talossa vietetään kolmen yrityksen avajaisia 16. huhtikuuta. Toiminta talossa alkaa jo aiemmin – heti kun yritykset saavat kaiken valmiiksi.

EnkeliGroup Oy avaa tiloihin Ravintola Lounasportin, K1 Katsastus muuttaa tiloihin Luolalan Patenttikadulta ja Autohuolto W avaa tiloihin toisen toimipisteensä. Tilat on rakennuttanut Timo Vastamäen Kiinteistövarainhoito-Yhtiöt.

K1 Katsastuksen palvelut laajentuvat muuton myötä

K1 Katsastus ja avaa uuden pisteensä 11.4. ja samaan aikaan toiminta loppuu vanhoissa tiloissa.

Meille tulee nyt täydet kevyen katsastukset tilat. Toisessa katsastuspaikassa on nosturi ja toisessa monttu, jossa saadaan sitten katsastettua vähän raskaampaakin kalustoa, kuten matkailuperävaunuja, kertoo katsastusaseman päällikkö Vesa Lahti.

K1 Katsastus on tyytyväinen uusien tilojensa sijaintiin.

Etsimme uutta paikka käytännössä jo siitä asti, kun avasimme Naantalissa toukokuussa 2010. Muutto tuo meille paremmat tilat, näkyvämmän paikan ja uudet aukiolo-ajat. Toimipisteessä jatkaa sama väki, joka on toiminut Naantalissa jo usean vuoden ajan, Lahti kommentoi.

Luolalan K1 Katsastuksessa työskentelee kaksi katsastusinsinööriä. K1-Katsastajien lähes 50 aseman verkosto kattaa koko Suomen. K1 Katsastajat Oy:n omistaa espanjalainen Applus, joka on maailman suurin katsastusalan toimija yli 17 miljoonalla katsastuksella.

Autohuolto W avaa toisen pisteensä

Kolmen naantalilaisen nuoren keväällä 2015 Naantalin keskustaan perustama Autohuolto W Oy laajentaa toimintaansa Naantalissa. Uusien tilojen avajaisia vietetään Luolalassa lauantaina 16.4. Uuden toimipisteen myötä yrityksen palveluvalikoima tulee laajenemaan merkittävästi. Keskustassa sijaitseva toimipiste jatkaa kevyempien huoltotöiden palvelupisteenä.

Sinne jää pikahuollot ja uusiin parempiin tiloihin tulee raskaammat huollot ja lisäksi uusia palveluja, kuten rengaskulmasäädöt, pakokaasumittaukset, tuulilasien vaihto ja korjaus sekä ajovaloumpioiden kirkastus, kertoo Autohuolto W:n johtaja Ville-Veikko Saari. Lisäksi tarjolla on muun muassa sisätilapuhdistuksia. Yhteensä Autohuoltoon tulee nelisen työntekijää. Samat työntekijät toimivat molemmissa pisteissä.

Autohuollon yläkertaan on tulossa rengashotelli, jossa asiakkaat saavat säilyttää talven ajan kesärenkaitaan ja kesän ajan talvirenkaitaan.

Autohuolto W:n johtaja Ville-Veikko Saari (vas.) ja K1 Katsastusaseman päällikkö Vesa Lahti suunnittelevat yhteistyötä uusissa tiloissa.
Autohuolto W:n johtaja Ville-Veikko Saari (vas.) ja K1 Katsastusaseman päällikkö Vesa Lahti suunnittelevat yhteistyötä uusissa tiloissa.

Lounaalle viidessä minuutissa Raisiosta tai Naantalista

EnkeliGroupin Ravintola Lounasporttia pyörittävät Eija Riihilahti ja Erkki Rantala.

Isot ikkunat tuovat paljon valoa. Meillä on täällä mukavasti tilaa. Saamme tähän 70–80 asiakaspaikkaa ja ulos pystyy tekemään kesäksi vielä terassin, he innostuvat.

Enkeli-Groupilla on Turun keskustassa Ravintola Svenska Klubben, Konserttitalo catering, Käsityöläismuseon Kisällikahvila, Merimaskussa Raision seurakunnan leirikeskus Viherlahti ja Kaarinassa Aktia-Areenalla Lounasareena. Alun perin he aloittivat Turussa Enkeliravintolalla, joka on odotellut pöytälaatikossa uusia tiloja viime syksystä asti.

Me tuomme nyt tähän ravintolaan Enkeliravintolan laitteet ja kattilat, kertoo Rantala.

Yrittäjät kuulivat Luolalan paikasta kautta rantain ja kiinnostuivat heti, sillä he ovat haaveilleet jo pitkään lounasravintolasta.

Tämä on meille kiva paikka, kun asumme itse kilometrin päässä Raision puolella. Sijainti on hyvä myös asiakkaille, sillä Naantalista ja Raisiosta pääsee tänne viidessä minuutissa, kommentoi Rantala.

Ravintola tulee työllistämään kolme ihmistä.

Keittiöön tarvitaan vielä yksi työntekijä, mutta muuten pystymme työllistämään niitä työntekijöitämme, jotka nyt työskentelevät osa-aikaisesti. Lounasravintolan perustaminen on hyvä tapa saada pidettyä ammattitaitoinen henkilökunta talossa, kun pystymme antamaan työtunteja enemmän myös päiväsaikaan, iloitsee Riihilahti.

Tarjolle tulee itse tehtyä kotiruokaa ja kattava salaattipöytä.

Joka päivä vaihtuva päivän liha tarjoillaan lautaselta vastatehtynä alueella töissä olevia rakennusalanihmisiä ajatellen ja kevyempi salaattipöytä on ajateltu nimenomaan toimistotyöläisten tarpeisiin. Lounasta löytyy siis laidasta laitaan, yrittäjät kommentoivat.

EnkeliGroupin Ravintola Lounasporttia pyörittävät Eija Riihilahti ja Erkki Rantala, jotka asuvat näppärästi kilometrin päässä.
EnkeliGroupin Ravintola Lounasporttia pyörittävät Eija Riihilahti ja Erkki Rantala, jotka asuvat näppärästi kilometrin päässä.

Mukana suunnittelussa alusta asti

Rakennustyöt aloitettiin syyskuussa ja ne valmistuvat pääosin maaliskuun loppuun mennessä. Työmaan keskivahvuus on ollut kymmenen henkeä. Tiloihin tulevat yritykset olivat selvillä jo rakennusvaiheessa, joten he ovat saaneet esittää toiveitaan rakennuksen suhteen. Esimerkiksi ravintolan piirrustuksia venytettiin EnkeliGroupin toiveiden mukaisesti.

Työmaamestari Stefan Lindholm valottaa tämän hetken tilannetta:

Nyt täällä tehdään talotekniikan viimeistelyä. Muutama väliovi puuttuu vielä. Nyt kun vuokralaiset alkavat kalustaa, me siirrymme pihan puolelle asfaltoimaan.

Vastamäki on kiitollinen rakentajalle tehdystä työstä, sillä olosuhteet ovat olleet vähintään haastavat.

Marras- ja joulukuussa oli järkyttävä tuuli ja kovat sateet. Sen jälkeen tuli kovimmat pakkaset 30 vuoteen. Rakentaja ei ole siis päässyt helpolla, mutta silti on pysytty aikataulussa, kiittelee Vastamäki.

Ollakseen remonttihalli, tämä on aika hieno. Korkeat tilat ja isot ovet sekä automaatio mahdollistavat monenlaisen käytön. Toivomme talon elävän tarpeiden mukana, Vastamäki jatkaa.

Vastamäki osti tontin jo monta vuotta sitten. Lukuisia liikerakennuksia omistavalle Vastamäelle Luolalan halli on ensimmäinen kohde hänen omassa kotikaupungissaan Naantalissa.

Muut projektit ovat vieneet tarmon, mutta nyt vihdoin tuli rakentamiselle sopiva hetki. Rakentamisen seuraava vaihe on suunniteltu käynnistettävän kesän 2016 aikana. Tulossa vielä kaksi vähän pienempää lisähallia, joihin on jo paljon kiinnostuneita vuokra-asiakkaita. Tämä on logistisesti houkutteleva paikka. Energiainvestoinnit ja telakka luovat toimitilakysyntää juuri tänne, iloitsee Vastamäki.

Luolalan ratkaisulla on haettu kombinaatiota, jossa yrityksillä olisi keskinäistä synergiaa. K1 Katsastus ja Autohuolto W ovatkin yhteistyössä jo yhteisen palvelutiskinsä kautta ja Ravintola Lounasportti suunnittelee lounastarjouksia autopuolen yritysten asiakkaille, jotta katsastukseen tai huoltoon tulevat saavat edullisen lounaan odotellessaan autoaan.

Janica Vilen