TIIKERIT LAITTOI LOIMUN KESÄLOMALLE

LENTOPALLO. Loimu oli selkä seinää vasten matkustaessaan pääsiäisviikonlopun sukkasunnuntaina  27.3. Kokkolaan puolivälieräsarjan kolmanteen osaotteluun. Runkosarjan uudella piste-ennätyksellä voittanut Tiikerit oli voittanut avauksen Kokkolassa 3–0 ja toisen osaottelun Raisiossa 1–3. Sunnuntain ottelu jäi lopulta Loimun kauden viimeiseksi, kun Tiikerit rynnisti kotiyleisönsä iloksi välieriin 3–0 (25–17, 25–20, 25–16).

Ailahtelevasti ja alavireisesti sujuneen kauden puolivälieräsarjasta kovaa ennakkosuosikkia vastaan tuli pääsiäisen teemaan sopivasti melkoinen kärsimysnäytelmä, jossa vierailijat pärjäsivät vain ajoittain kovaa isäntää vastaan. Tiikerit oli pelin jokaisella osa-alueella useita pykäliä Loimua paremmalla tasolla.

– Vastustajalla katkeaa selkäranka helpolla. Ja sen jälkeen se ei ole helppoa meillekään, kun ei tule peliä. Parempaa olisi ollut varmaan treenata oman joukkueen kanssa. Tästä sarjasta puuttui kunnollinen playoff-fiiliskin. Meidän osalta pudotuspelit eivät ole vielä edes alkaneet, kommentoi Tiikereiden hakkuri Lelu Ojansivu omaan värikkääseen tapaansa ottelusarjan päätyttyä.

Loimu lähti ratkaisuotteluun tutulla kokoonpanolla, jossa viime aikoina on vaihtunut mies vain hakkurin paikalla. Tällä kertaa avaukseen hakkuriksi asteli Luis Arias. Ottelusarjalle tyypillisesti Tiikerit hallitsi avauserää alusta alkaen. Loimun vastaanotto oli jälleen vaikeuksissa ja Tommi Siirilä ja Ojansivu pääsivät heti ottelun alussa maistamaan ässäsyöttöjä. Tiikereillä sen sijaan vastaanotto oli koko ajan tarkasti passari Steven Kehoen käsissä, joka ruokki tehokkaasti etenkin Ojansivua. Raision pelistä poiketen Loimu sai yleispelaaja Romans Saussin kuriin ja latvialaispommittaja sortui virheisiin niin hyökkäyksessä kuin syöttönurkkauksessakin. Avauserässä Loimun kenttään jäivät myös peipit, kun taas Tiikereiden kenttäpuoliskolle ei yksikään pallo jäänyt helposti ilman kotijoukkueen pelaajien uhrautuvaa puolustamista.

Toiseen erään Daniel Vargas korvasi Ariaksen ja Karri Sihvonen Tuukka Anttilan. Tiikerit paineli jälleen heti erän alussa Ojansivun syöttövuorolla 9–3 karkumatkalle. Loimu ei kuitenkaan antanut periksi ja Kirill Borichevin tilalle kentälle irti päästetty Verneri Vetriö oli osaltaan sytyttämässä Loimua takaa-ajoon. Vierailijat nousivatkin rinnalle ja ohi vielä ennen teknistä aikalisää, jolle siirryttiin vieraiden johtaessa 13–14. Aikalisän jälkeen Ojansivu ja keskitorjuja Siirilä saivat uudestaan juonesta kiinni. Loimu nousi kuitenkin vielä lähes rinnalle tilanteeseen 21–20, kun Vargas kaivoi pitkässä taistelupallossa lähes mahdottoman pallon vielä peliin mainosaitojen luota ja Borichev tappoi pallon kenttään. Hyvä vire ei kuitenkaan pysynyt erän loppuun asti, vaan kaksi huonoa vastaanottoa käänsi jälleen erän ratkaisevasti Tiikereille.

Kolmanteen erään Sihvonen, Vargas ja Vetriö jäivät kentälle. Pitkän erätauon jälkeen Loimun oli pakko saada peli käyntiin tai muuten kausi loppuu ennen aikojaan. Lähes mahdottomaksi paisunut tehtävä sai kuitenkin murheellisen alun, kun valmentaja Dragan Mihailovic joutui käyttämään molemmat aikalisänsä tilanteeseen 9–3 mennessä. Aikalisätkään eivät kääntäneet erän suuntaa, vaan kotijoukkue vei sitä haluamallaan tavalla. Kaksi ensimmäistä erää loimulaisten pihdeissä ollut Romans Sauss piristyi kolmannessa erässä kaunistelemaan ottelun tilastoaan. Lopullisen niitin ottelulle ja puolivälieräsarjalle iski erinomaisen iltapuhteen tehnyt Siirilä.

– Kolmaskin peli Tiikereitä vastaan oli vaikea, kuten ennakoinkin. Meillä oli paljon paineita Tiikereiden vaikeiden syöttöjen vuoksi. Parin hyvän suorituksen jälkeen menetimme otteemme omien virheiden johdosta. Toivotaan Tiikereille onnea jatkopeleissä, puheli Mihailovic ottelun päätyttyä.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi palkittiin Loimulta Ossi Rumpunen ja Tiikereiltä Tommi Siirilä. Loimusta eniten pisteitä teki Daniel Vargas, jolle kirjattiin 10 pistettä ja tehot +3. Hänen lisäkseen loimulaisista tehoissa plussalla olivat vain Sihvonen (+3) ja Borichev (+1). Tiikereiltä suurimman pistemäärän teki Ojansivu (16 pistettä, +8), mutta illan ehdoton ykköstähti oli kuitenkin Siirilä, joka hyökkäsi 83 prosentin tehoin ja torjui Loimun hyökkäyksen peräti viidesti. Hänen pistesaldonsa oli 12 pistettä tehoin +11.

– Syöttö- vastaanottopeli oli läpi sarjan meidän hallussa. Omilla vahvuuksillamme löysimme Loimun heikkoudet. Välillä menetimme fokuksen, mutta se onnistuttiin ottamaan takaisin. Pelattiin omaa peliämme ja se riitti voittoon, kommentoi Tommi Tiilikainen puolivälieräsarjan katkettua.