Raision Demokraattinen yhdistys ry valitsi puheenjohtajakseen Kari Hangan

POLITIIKKA. Raision Demokraattinen yhdistys ry piti sääntömääräisen vuosikokouksensa 10.3. Kulttuurikellarilla Raisiossa ja valitsi puheenjohtajakseen Kari Hangan. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tapani Herpo.

Johtokunnan muodostavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä jäsenet Jorma Jokiniemi ja Pekka Veijalainen; ja varajäsenet Seppo Toivio, Torbjörn (Topi) Edvardsen, Aimo Koskela ja Aarre Lehtonen.

Kokous päätti myös antaa tukensa Risto Rihkon valitsemiseksi puoluekokous edustajaksi. Kaikki kokouksen päätökset tehtiin yksimielisesti.

Poliittisen katsauksen keskustelussa paheksuttiin maan hallituksen tapaa toimia taloustilanteen korjaamiseksi. Leikkausten sijaan kaivataan elvytystä.

Yhdistyksen mielestä  viennin  alennustilaa  ei korjaa se, että  leikataan kotimaan kysyntää  ja ostovoimaa.

– Koska vienti ei vedä, pitää satsata  kotimarkkinoiden  ostovoiman lisäämiseen. Kilpailukykyloikkaa ei tule tapahtumaan työnantajien velvoitteita helpottamalla ja siirtämällä ne työntekijöiden maksettavaksi. Näin toimien paisutetaan ainoastaan omistajien osakesalkkua. Tästä kertoo lähihistorian esimerkit, yhdistys linjaa.

Yhdistys on sitä mieltä, että myös suuromistajien tulee osallistua säästötalkoisiin ainakin maksamalla veronsa Suomeen eli sinne missä tulos on tehty.