Susijengin kotiluolassa leireillyt Lieto-Koris SHT kohtaa Makaavan Paikan 20.3.

Lieto-Koris SHT:n pelaajat hioivat viikonloppuna taitojaan naisten harrasteleirillä Kisakalliossa. Etualalla palloa kuljettaa Heidi Saarinen. Kuva: Minna Mustonen.

KORIPALLO. Kauden toiseen kotiturnaukseen valmistautuva Lieto-Koris SHT leireili viime viikonloppuna Suomen koripallomaajoukkueen harjoituskeskuksessa Lohjan Kisakalliossa.

Koripalloliiton järjestämää naisten harrasteleiriä veti 15-vuotiaiden poikien maajoukkuevalmentaja Masa Kaminen apunaan Salon Vilppaassa nuoria luotsaava Juuso Sainio. Osaavassa ohjauksessa ja upeissa oloissa kelpasi hioa sekä omia taitoja että joukkuepeliä.

– Leiri oli sisällöltään todella antoisa. Oli hienoa huomata, miten paljon sai uutta oppia ja vinkkejä henkilökohtaisiin lajitaitoihin, esimerkiksi heittotekniikkaan, Lieto-Koris SHT:ssa pelaava Heidi Saarinen toteaa.

– Hyvän fiiliksen leirille toivat joukkueen myönteinen yhteishenki ja valmentajien kannustava asenne, Saarinen lisää.

Naisten harrasteleiri järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Idea leiristä lähti SHT:n kapteenilta Serena Granströmiltä, jonka toiveeseen Koripalloliitossa hienosti tartuttiin. Ensimmäisellä leirillä vuosi sitten syntyi puolestaan ajatus läntisen alueen kuntosarjasta, sillä myös harrastepelaajat haluavat mitata taitojaan tositoimissa.

Lieto-Koris SHT:n leiriläiset pääsevät hyödyntämään uusia oppejaan jo sunnuntain 20.3. kotipelissä. Joukkue emännöi naisten kuntosarjan turnausta Lietohallilla, jonne kokoontuvat sarjan kaikki neljä joukkuetta.

Kotijoukkue SHT kohtaa kello 15.15 alkavassa ottelussa turkulaisen Makaavan Paikan, joka on hävinnyt viidestä pelaamastaan ottelusta vain yhden. Lokakuun paikallisottelussa turkulaiset olivat parempia 54–28. Lietolaiset ovat kuuden ottelun jälkeen sarjataulukon hännillä. Voittotili on vielä avaamatta.

Sunnuntain sarjaturnauksen ensimmäisessä ottelussa kello 12.15 pelaavat Makaava Paikka ja Salon Vilppaan Nice-koris. Päivän päätteeksi salolaiset ottavat yhteen vielä Mansen Mimmien kanssa kello 16.30. TSS

Kuntosarjassa pelaavan Lieto-Koriksen naisia leireili viikonloppuna Susijengin kotiluolassa Kisakalliossa. Valmennuksesta vastasi nuorten maajoukkuevalmentaja Masa Kaminen. Kuva: Minna Mustonen.
Kuntosarjassa pelaavan Lieto-Koriksen naisia leireili viikonloppuna Susijengin kotiluolassa Kisakalliossa. Valmennuksesta vastasi nuorten maajoukkuevalmentaja Masa Kaminen. Kuva: Minna Mustonen.