Maskulaiselle Valtterille taekwondon Suomen mestaruus

TAEKWONDO. Tuore taekwondon Suomen mestari Lemussa asuva Valtteri Tammila, 12, hymyilee ylpeänä, kun hänestä otetaan edustuskuvia Suomen lipun edessä. Hän voittii 13. helmikuuta Tampereella otelluissa taekwondon SM-kilpailuissa kultaa alle 14-vuotiaiden sarjassa -33 kg. Valtteri voitti semifinaalin pistein 20–2, minkä jälkeen hän otteli vastakkain yhden parhaimman vastustajansa ja ystävänsä Tampereen Kumkangia edustavan Nestor Mäkisen kanssa. Finaali oli odotettavasti vauhdikas ja jännittävä, mutta Valtteri voitti kultaa tasaisen varmasti pistein 8–4.

Suoraan SM-kilpailuista Valtteri kiirehti lentokentälle, josta hän lensi Turkin Belekissä pidettävään Turkish Openiin ja seurojen välisiin EM-kilpailuihin. Näissä kilpailuissa Valtterin suoritus ei riittänyt mitaleille asti, mutta täpärät tappiot olivat hienoa edistystä kovalla kansainvälisellä tasolla.

Valtteri edustaa turkulaista Budokwai Taekwondo seuraa, joka saavutti Tampereen SM-kilpailuissa eniten Suomen mestaruuksia. Valtteri kuuluu myös Taekwondoliiton valmennuskeskukseen, jossa hän harjoittelee nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkisen johdolla. Tämän lisäksi liikunnallinen poika käy pelaamassa jalkapalloa kahdesti viikossa Maskun Palloseurassa.

Vaatimaton ja hiljainen poika ei paljon tulevaisuuden suunnitelmistaan kerro, mutta suurin tämän vuoden tavoite taitaa olla maajoukkuepaikka sekä sen myötä Romanian Bukarestissa syyskuussa järjestettävät alle 14-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut. Sitä ennen on kuitenkin vielä useat kilpailut ja vielä useammat harjoitukset, joten nähtäväksi jää, saavuttaako Valtteri tavoitteensa.