Lähes tuhat arvausta Littoistenjärven jäänpaksuuskilpailussa

Mittaustuloksen tarkistus ylikonstaapeli Jorma Lampisen valvonnassa. Kuva Pentti Jäntti.

LITTOINEN. Perinteinen Littoistenjärven jäänpaksuuden arvauskilpailu ratkaistiin tiistaina 15.maaliskuuta. Vaikka tammikuuta lukuun ottamatta talvi on ollut lauhanpuoleinen, oli jäätä tällä kertaa mittauspaikalla 337 mm. Täsmälleen oikein arvanneita oli vain yksi. Voittaja on Tuukka Ruoho.

Tuoreessa muistissa on vielä viimevuotinen kilpailu. Tällöin jään paksuus oli kilpailun historian alhaisin, 168 mm. Vastaava viimeisen kymmenen vuoden keskiarvo on 535 mm. Jäätä on mitattu perinteisellä paikalla, eli Ristikallion koulun edustalla vuodesta 1979. Jäävastaava Lars Stjernvallkin on ollut mukana mittaamassa jo parina kymmenenä vuonna.

Kilpailun järjestää Lions Club Littoinen, joka lahjoittaa arpajaistuotot käytettäväksi koululaisten stipendeihin. Kunkin arvauksen hinta on euron. Tänä vuonna arvauksia myytiin yhteensä 937 kpl.

Pentti Jäntti