Kaarina-Teatteri esittää Kurjat!

TEATTERI. Victor Hugon klassikkoteosta Kurjat on nähty lukemattomina musikaali- ja elokuvaversioina kautta maailman ja onpa romaanista sovitettu jopa radiokuunnelma ja anime-televisiosarjakin. Suomenkielinen puhedraamasovitus on kuitenkin antanut odottaa itseään näihin päiviin saakka. Nyt Kaarina-Teatteri paikkaa puutteen ja tuo maailman kantaesityksenä näyttämölle romaanin ensimmäisen suomenkielisen draamasovituksen teatterin yli 30-vuotisen historian suurimpana satsauksena.

Näytelmän on dramatisoinut ja ohjannut Turun alueella tuttu ohjaaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki, joka muistetaan Kaarinassa erityisesti väkevästä Amadeus-ohjauksestaan (2013).

Kurjat on yli 30 vuotta toimineen Kaarina-Teatterin historian suurin satsaus. Näyttelijöitäkin nähdään lavalla enemmän kuin koskaan: 32 näyttelijän joukkoon mahtuu niin tuttuja kasvoja kuin uusiakin tekijöitä.