Iisalmessa hävinnyt Loimu pelaa tänään Kuopiossa

LENTOPALLO. Raision Loimu kärsi kolmannen vierastappion putkeen, kun Pielaveden Sampo kukisti vierailijat luvuin 3–1 (25–22, 20–25, 25–18, 25–22). Sampo ei hätkähtänyt vierasta pelipaikkaa eikä useamman runkomiehen puuttumista kokoonpanosta, vaan löysi oikeat lääkkeet Loimua vastaan. Oikeita lääkkeitä ei sen sijaan löytynyt kolmelle normaalisti avauskuusikossa olevalle pelaajalle, jotka olivat sairastelun vuoksi poissa kokoonpanosta. Ottelu pelattiin maakuntaotteluna Iisalmessa, jossa Sampo ei normaalisti pelaa kotiotteluitaan.

Ennen torstain kohtaamista Loimun ja Sampon voitot olivat tasan 1–1 tällä kaudella. Torstain ottelussa Loimu oli tilastollisesti kotijoukkuetta edellä muun muassa vastaanotossa ja hyökkäyksessä, mutta tulostaululta nähtävässä kaikkein tärkeimmässä tilastossa Sampo veti pidemmän korren.

Loimulla ei ollut Sampon kaltaisia terveysmurheita otteluun lähdettäessä, mutta sen aikana ilmeni jotain tavallisesta poikkeavia tuntemuksia hakkuri Daniel Vargasilla, joka jätti ottelun kesken toisessa erässä. Siihen mennessä Meksikon maajoukkuehakkuri oli tehnyt kolme pistettä ja jäänyt tehoissa kaksi pistettä pakkaselle.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli tasaista ja kovaa vääntöä. Molempien joukkueiden päävalmentajat kehuivat ottelun jälkeen ottelun intensiteettiä ja joukkueiden taisteluilmeitä. Verkon molemmin puolin oli asenne siis kohdillaan. Pitkää erätaukoa vietettiin 1–1 tasatilanteessa ja sen jälkeinen kolmas eräkin eteni tasaisesti aina tilanteeseen 15–15 asti. Sen jälkeen Loimulle sattui ottelun ainoa pidempi musta hetki, jonka aikana Sampo karkasi tärkeän kolmannen erän voittoon. Erän loppu meni Sampolle 10–3 ja samalla varmistui, että vähintään yksi sarjapiste jää vajaamiehiselle savolaisryhmälle palkinnoksi.

Neljäs erä noudatti illan käsikirjoitusta ja eteni tasaisesti aivan kalkkiviivoille asti. Vieraiden puristus ei lopulta kuitenkaan riittänyt sarjapisteisiin asti, vaan täyden kolmen pisteen voitto ratkesi neljännessä erässä kotijoukkueelle yli 600 iisalmelaiskatsojan riemuksi.

Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Ossi Rumpunen, joka oli myös joukkueensa paras pistemies 20 pisteellä. Toinen yleispelaaja Kirill Borichev säesti hyvin 18 pisteellä. Kotijoukkueen paras pelaaja oli passari Toni Mäkitupa, vaikka eniten pisteitä takoikin Eetu Häyrinen (16 pistettä, +10). Puolet ottelusta vieraiden hakkurina pelannut Luis Arias teki 7 pistettä tehoin +1. Joukkueena Loimu oli vastaanotossa ja hyökkäyksessä tilastollisesti kotijoukkuetta parempi, mutta torjunnat ja etenkin syötöt Sampo vei puhtaasti nimiinsä. Loimu teki Kankaan liikuntasalissa neljään erään 16 syöttövirhettä ja saalisti vain neljä torjuntapistettä.

Loimun Savon kiertue jatkuu perjantaina, kun Kuopiossa verkon toiselle puolelle astelee LEKA Volley. Raskaan vierasreissun jälkeen ei jää pitkää aikaa palautumiseen, sillä Joensuun Liiga-Riento saapuu Raisioon jo Ystävänpäivänä, eli sunnuntaina.