Uusittu Food Walk antaa asiakkaan valita

RUOKA. Visit Turun herkullisin matkailutuote Food Walk on uudistunut. Mukana etukortissa on nyt kymmenen ravintolaa ja kahvilaa, joista asiakas voi valita viisi mieleistänsä maisteluannosta. Kaikissa ravintoloissa annoksen saa myös kasvisversiona, joten Seutusanomat teki tutustumiskäynnin mukana oleviin ravintoloihin kasvissyöjän näkökulmasta.

Mukana uusitussa Food Walk -kierroksessa ovat Brahen Kellari, Café Brahe, Café Art, Di Trevi, Grill It, Pinella, Sevilla, Smör, Stefan’s Steakhouse sekä Laivaravintola Svarte Rudolf.

Food Walk -ravintoloissa voi vierailla haluamassaan järjestyksessä, joten ruokakierros näyttää ja maistuu aina erilaiselta asiakkaan valintojen mukaan.

Smör toimittajan suosikki

food5Brahen Kellarissa Food Walk -asiakkaille tarjotaan heidän suosituin annoksensa Toast skagen. Kasvissyöjille he ovat varioineet samannäköisen annoksen, joka on raikas ja kesäinen. Mädin tilalla on granaattiomenan siemeniä. Täyte taas on valmistettu muun muassa tomaatista, avokadosta, omenasta ja vuohenjuustosta. Leipänä on Brahen Kellarin pidetty saaristolaisleipä. Annos on kaunis ja värikäs sekä maistuva ja täyttävä. Brahen Kellari on yksi Food Walkin uusista ravintoloista ja miljööltään sen verran viihtyisä, että jos ravintola on vielä vieras, kannattaa se valita mukaan viiden joukkoon.

food7Café Brahe tarjoaa jälkiruokaa: suodatinkahvia ja korvapuustin, joka on niin suuri, että siitä saisi jaettua jälkiruuan neljälle. Jättimäiset korvapuustit ovat Cafe Brahen tavaramerkki, eivätkä suotta. Maistuvaa ja konstailematonta! Kuvassa toimittaja Janica Vilen antamassa mittasuhteita korvapuustille. Café Brahessa  ehtii poiketa jälkkärillä, vaikka aikataulu olisi tiukkakin.

 

 

food10Café Artissa taas tarjotaan asiakkaan valitsema kakkupala ja kahvi. Toimittajien maistiaiseksi päätyi vegaaninen Pina Colada -muffini ja helmikuussa lanseerattu kenialainen uutuuskahvi, joka on vaaleapaahtoinen, kevyt, hedelmäinen ja marjaisa. Café Artin barista Mikko Haahti neuvoo maistamaan vaaleapaahtoista kahvia aina hiukan haaleana ja ehdottomasti ilman maitoa tai sokeria, sillä ne peittävät kahvin omat aromit. Toimiva yhdistelmä ja plussaa vegaanivaihtoehdosta! Kuvassa maistelukierroksella mukana ollut Tämän kylän homopoika -blogia pitävä Eino Nurmisto odottelee kahvin jäähtymistä ja katselee ikkunasta avautuvaa jokimaisemaa.

food8Di Trevi tarjoaa tapaslankun. Kasvissyöjän lankulle päätyi paahdettuja manteleita, täytettyjä oliiveja, perunoita aiolilla ja Bruschetta, joka jäi mieleen raikkaudestaan ja mausteisuudestaan. Erityismaininta hyvistä viinisuosituksista ja kauniista kattauksesta.

 

 

 

food9Grill it! Eli Marinan ravintola on valinnut annoksekseen nyhtöpossuhampparin, jonka kasvissyöjät saivat falafelillä. Rapea leipä, hyvä majoneesi ja vähän normaalia kosteampi falafel tuoreilla kasviksilla höystettynä toimii hyvin, varsinkin arkisempaan ruokailuun.

 

 

 

food2Pinellassa Food Walk -korttilaiset pääsevät päivän jälkiruuan pariin. Toimittajan kohdalle osui sitruunapiiras kera lime-vaniljamaskarponen, marengin ja mansikoiden, jotka tuovat kevään kielelle. Pinella kannattaa valita viiden ravintolan joukkoon ihan jo miljöönsä vuoksi. Ravintola on kaunis, historiallinen ja viihtyisä. Palvelu pelaa ja ikkunapaikoilta voi valita, ihaileeko ravintolan upeaa sisustusta vai ikkunoista aukevaa jokimaisemaa. Pinnellasta kerrotaan, että heillä on tällä hetkellä käynnissä linjan muutos kohti rennompaa ravintolaelämystä, jotta ravintola olisi helposti lähestyttävä kaikille asiakkaille.

food3Sevilla tarjoaa sekasyöjille rapuja ja kasvissyöjille sienikeittoa, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kermaisuudessaan takuuvarma valinta. Kattaus on ehkä turhankin pelkistetty. Esimerkiksi tuoreet yrtit olisivat saaneet annoksen heti houkuttelevammaksi. Rapuannos taas oli näyttävä ja kuulemma myös maukas. Tämä olikin ainoa ravintola, jossa kasvissyöjälle tuli pieni annoskateus. Ravintola muokkaa annosvalintojaan satokauden mukaan. Talvinen sienikeitto tulee siis maaliskuussa vaihtumaan joksikin toiseksi. Sevilla tuo Food Walk -kierrokselle bistrotyyppisen vaihtoehdon, johon on helppo pistäytyä.

food4Tämän toimittajan ehdoton suosikki oli Smörin annos, johon kuului muun muassa punajuurta, vuohenjuustoa, fermentoitua tyrniä, ja katajanmarjamarenkia. Annos on niin kaunis, että se on jo taideteos. Myös maut on saatu lautaselle mestarillisesti. Katajanmarjamarenki oli sellainen makunautinto, johon törmää harvoin ja makujen yhdistelmä toimii saumattomasti. Lihaa syövät saivat juuston tilalle peuraa, joka sekin kuulemma oli maistuvaa. Plussaa vielä luomusta ja lähiruuasta. Smör on ollut mukana kierroksessa alusta asti. Kyseessä on kellariholvien kätköissä sijaitseva skandinaavinen fine dining -ravintola.

food6Laadukkaista pihveistään tunnettu Stefan’s Steakhouse on ehkä enemmän sekasyöjien vaihtoehto, mutta kasvisannoksiakin löytyi. Toimittajan lautaselle valikoitui maa-artisokkakeitto, joka oli maistuva ja sen kruunasi pistaasipähkinärouhe ja tryffeli. Food Walk -kortilla ravintolasta saa valita kaksi antipastiannosta.

 

 

 

food1Laivaravintola Svarte Rudolf tarjoaa kanaleipää aurajuustokastikkeella, joka kasvissyöjille tarjoillaan tofulla. Leivässä oli sopiva rapeus ja mausteisuus ja maut olivat muutenkin kohdillaan. Entisajan romantiikkaa henkivään laivaravintolaan kannattaa poiketa jokimaiseman vuoksi varsinkin kevään taas tullessa. Ravintolalaiva on ollut mukana kierroksella alusta asti ja heillä on Food Walkista hyvät kokemukset. Pikkujouluaikaan he neuvovat tekemään pöytävarauksen, mutta muuten ravintolaan voi poiketa kortin kanssa ilman etukäteisvarausta.

Pikapassi turkulaiseen ruokakulttuuriin

Etukortin ideana on, että annosten ohella kävijä nauttii elämästä Turussa: aistii Aurajokirannan tunnelmia, piipahtaa museossa tai vaikkapa ostoksilla. Ruokakävely on siis myös erinomainen matkailutuote. Ensimmäinen Food Walk lanseerattiin vuonna 2012, jonka jälkeen asiakkaat ovat ottaneet kortin omakseen. Kortti on suosittu lahjaidea ja sen avulla myös matkailijat pääsevät tutustumaan turkulaisiin ravintoloihin laajemmin. Visit Turun myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Hirvenojan mukaan kortin suosio tukee Turun mainetta ruokakaupunkina.

Yhä useammat ravintolat ovat olleet kiinnostuneita tulemaan korttiin mukaan, joten nyt tarjoamme asiakkaille enemmän vaihtoehtoja. Turusta löytyy kyllä hyviä ravintoloita, mistä valita useampikin kierros, hän sanoo.

Kortti maksaa 44 euroa.

Idea on siis, että yhden ravintolan hinnalla saa viisi. Ja suomalaisethan istuvat liikaa, joten kävely viiden ruokalajin välillä tekee hyvää, naurahtaa Hirvenoja.

Ravintoloissa on tarjolla myös muita etuja Food Walk -kortin haltijalle. Lisäksi käytetty kortti oikeuttaa -15 % alennukseen yhdessä Food Walk -ravintolassa kortin voimassaoloaikana.

Jos siis ihastuu johonkin ravintolaan, niin voi käydä myöhemmin syömässä siellä alennettuun hintaan pitkän kaavan kautta, vinkkaa Hirvenoja.

Janica Vilen