Sibeliusta ja suomalaisuutta runo- ja musiikki-illassa Kaarinan kirkossa

SEURAKUNTA. Turun Lausuntakerhon lausujat ja The Blond Aleksandra esiintyvät tiistaina 1. maaliskuuta klo 18.30 Kaarinan kirkossa.

Loppukeväästä 2015 Turun Lausuntakerhossa heräsi kysymys, voiko Sibeliukselle tärkeistä teemoista rakentaa runoesityksen. Koska esitys toteutui, vastaus kysymykseen oli ja on: kyllä! Vuosi 2015 oli Sibeliuksen lisäksi myös Kalevalan juhlavuosi: Kalevala 180 vuotta ja Kanteletar 175 vuotta. Esitys rakentuu kolmen Sibeliukselle tärkeän teeman ympärille: suomalaisuus ja sen osana Kalevala, luonto ja rakkaus. Varsinkin runoissa on sekä vanhaa että uutta, historiaa ja nykypäivää.

Lausujat ovat Irmeli Helin, Maaret Perälä, Eeva Purosalo, Irja Tiikkainen, Kaisa-Leena Tuominen, Pirjo Vahtola ja Sirkka Vepsä. Musiikki on pääosin Sibeliuksen säveltämää, ja sitä esittää laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra eli Auni Frantti, Varpu Ruohonen ja Lasse Vahtola. Esityksen ohjaa Maaret Perälä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 5 euroa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Myynnissä on myös kodittomia pehmoeläimiä ja rovasti Pirjo Vahtolan uusi runokirja Tytöt hyppäsivät narua niin ikään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Merja Auer