Sandelin ja Ahlgren jatkavat Itä-Turun Vasemmistoliiton johdossa

POLITIIKKA. Itä-Turun Vasemmistoliitto (ITV) piti vuosikokouksensa keskiviikkona 24.2. Varissuolla Majanummen toimitilassa. Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2016 jatkaa kaupunginvaltuutettu Elina Sandelin ja varapuheenjohtajana Tero Ahlgren. Johtokunnan muiksi jäseniksi valittiin Katja Keto, Alpo Lähteenmäki, Jonna Kuusisto, Ilkka Lindström, Emma Hotakainen ja varajäseniksi Mari Nieminen sekä Timo Laitinen.

ITV jatkaa tulevalla kaudella hyviksi todetuilla toimintatavoilla ja yhdistykselle tutuilla poliittisilla painopisteillä.

– Teemme työtä mm. lähipalveluiden ja ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta, esitämme ratkaisuja eriarvoisuuskehityksen muuttamiseksi ja järjestämme tapaamisia ja keskustelutilaisuuksia, joissa voi porukalla pureutua ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin, Sandelin selostaa.

– Valitettavasti Sipilän hallitus pitää huolen siitä, että ajankohtaisia poliittisia kiistakysymyksiä riittää. Juuri nyt huomiota on kiinnitettävä niin sosiaali- ja terveyspalveluihin kuin kasvatus- ja opetuspalveluihin, varapuheenjohtaja Ahlgren toteaa. Lähiaikoina Turun kaupunginhallituksen käsittelyyn on tulossa muun muassa eduskunnan hyväksymät varhaiskasvatusta koskevat heikennykset.

– Kaupunki, jonka yhdeksi ongelmaksi tiedetään alueellinen ja väestöryhmien välinen eriarvoisuus, ei ole mitään järkeä lähteä heikentämään palveluitaan, vaikka laki siihen mahdollisuuden antaisikin. Subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta on pidettävä kiinni eikä ryhmäkokoja tule missään tapauksessa kasvattaa, kaupunginhallituksen varajäsenenä toimiva Sandelin jatkaa.