RAISIO. Varsinais-Suomen nuorimmat yrittäjät kerääntyvät torstaina 4.2. Kauppakeskus Myllyyn kisaamaan Varsinais-Suomelle asetetusta kuudesta edustuspaikasta kansallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa, joka käydään keväällä Helsingissä. Finaalista lähtee puolestaan koko Suomen paras NY-yritys edustamaan kotimaataan kansainvälisiin kisoihin.

Kello 10 alkavilla messuilla kiertää päivän aikana tuomaristo, johon kuuluu viisi elinkeinoelämän asiantuntijaa Varsinais-Suomen alueelta. Tilaisuuteen saapuu huimat 30 yritystä ympäri maakuntaa, jolloin paikalla on yli 100 peruskoululaista sekä toisen asteen opiskelijaa tukijoukkoineen. Palkitsemistilaisuus ja muotinäytös järjestetään kello 15.30.

NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa 14–20-vuotiaat nuoret perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiä, jotka tuottavat tuotteita tai palveluja. Nuoret suunnittelevat itse yrityksensä liikeidean ja toteuttavat sen mukaista miniyritystoimintaa lukuvuoden ajan. Tapahtuma on nuorille tärkeä osa oppimiskokemusta, messuilla nuoret saavat mahdollisuuden tuotteidensa ja palveluidensa myyntiin sekä verkostoitumiseen.