Markku Tuokko viisi vuotta Galleria Kehyskulman yrittäjänä

Viisi vuotta Raision Galleria Kehyskulman yrittäjänä toiminut Markku Tuokko yhdistää yrityksessään työn ja vapaa-ajan. Hän on koonnut kehystettyyn vitriiniin rakkaimmat harrastuksensa, joita kuvaavat pensselit, harmonikkaa esittävä maalaus ja pienoispolkupyörä. Kuva: Ragip Önsoy.

YRITYSUUTISET. Raisiossa sijaitsevaa Galleria Kehyskulmaa viiden vuoden ajan luotsannut Markku Tuokko yhdistelee rakkaimpia harrastuksiaan yritystoiminnassa. Hän on koonnut kehystettyyn vitriiniin pensseleitä, harmonikkaa esittävän maalauksen ja pienen naulakon, jota koristaa polkupyörä.

Ostin Kehyskulman vuoden 2011 maaliskuussa entiseltä omistajaltaan, joka piti yritystä tässä noin 10 kuukauden ajan. Sitä ennen se toimi Tornikadulla Raision Seudun Työttömien (nyk. Lounais-Suomen Työllistäjien) tiloissa.
– Toimin noin 30 vuotta kirjapainoalalla, eikä minulla ollut aiempaa yrittäjätaustaa. Kehystämön pyörittäminen houkutti, koska sen kautta pääsin harrastuksistani tärkeimmän eli taiteen pariin.

Galleria Kehyskulman palveluihin kuuluu kehystyksen lisäksi taiteilijatarvikemyyntiä sekä tilausmaalauksia ja -karikatyyrejä.

Galleriasta löytyy töitä omasta sekä muiden taiteilijoiden siveltimistä, yrittäjä esittelee.

Rymättylässä asuvalle Tuokolle pyöräily on lähellä sydäntä.

Aiempaan työhön tuli pyöräiltyä noin 48 kilometriä päivässä, nykyisin vietän aikaa pyörän selässä hieman harvemmin.
– Pojistani sen sijaan tuli menestyksekkäitä juoksijoita, kun he seurasivat jälkiäni Rymättylän Soihdun ja Naantalin Löylyn aktiivitoimijoissa.

Harmonikka, jota Tuokko soittaa Naantalin Harmonikkakerhossa, on hänellä myös usein mukana työpaikalla.

Harjoittelen aina sopivan välin sattuessa tulevaan konserttiin, joka järjestetään Naantalin Kristoffer-salissa 5. maaliskuuta.

Yrittäjä laskeskelee, että Galleria Kehyskulman vieressä ollut S-market toi noin 20 prosenttia lisämyyntiä.

Toiminta on onneksi jälleen vilkastumaan päin. Se on hyvä, että Tokmanni muuttaa marketin jäljiltä tyhjiksi jääneisiin tiloihin.
– Olen panostanut erityisesti palveluvalikoimaan ja räätälöityn palveluun, joiden tärkeys korostuu pienyrittäjän arjessa. Se on palkitsevaa, kun voin ratkaista asiakkaideni erilaisia pulmatilanteita.

Sijainniltaan liiketila on Tuokon mukaan paras mahdollinen.

Parkkihalli mahdollistaa esimerkiksi maalausten turvallisen kuljetuksen suojassa sateelta ja tuiskulta.

Katariina Mäkinen-Önsoy