LITTOISTENJÄRVEN JÄÄNPAKSUUDEN ARVAUSKILPAILU KÄYNNISSÄ

LITTOINEN. LC Littoinen on jarjestänyt jäänpaksuuden arvauskilpailua vuodesta 1979. Tehtävänä on arvata jään paksuus 15.3. ja mittauspaikka on Ristikallion koulun kohdalla. Mittaus suoritetaan poliisin valvonnassa. Ilmaston lämpenemisestä huolimatta mittaamaan on päästy joka vuosi. Viime vuonnakin jää kantoi mainiosti mittaajat, vaikka jää olikin mittaushistorian ohuin. Jäätä oli 16,8 cm.

Arvauskilpailu on LC Littoisen varainhankinta-aktiviteetti. Euron hintaisia arvauksia myydään noin 1000 kpl. Tuotoilla rahoitetaan mm. koululaisille toukokuussa myönnettäviä stipendejä kaarinalaisille 6. luokkalaisille.

Jäänpaksuuden arvauskilpailun lisäksi klubi tunnetaan Littoistenjärven ympärijuoksusta, jota se järjestää aina toukokuussa yhdessä Littoisten Työväenurheilijoiden, Liedon Eränkävijöiden ja Turun Työpaikkaliikunta – TUPI:n kanssa. Kisaa on käyty nykymuodossaan vuodesta 2011 ja osanottajamäärä on joka vuosi noussut edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuonna reitin kiersi 152, joista osa tosissaan kilpaa juosten ja osa leikkimielisesti hyvässä seurassa kävellen. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 19.5.2016 ja lähtöpaikka on Littoisten Tehtaan kenttä. Tämänkin tapahtuman tuotot käytetään nuorisotyöhön.

Pentti Jäntti