Laxtomten avautuu Kaarinantielle tiistaina

Kemiöläinen Sari Wikman toivottaa asiakkaat tervetulleiksi avajaishulinoihin kalan pariin Laxtomteniin.

YRITYSUUTISET. Scanfoodin kalamyymälä sulki joulumyynnin jälkeen ovensa osoitteessa Kaarinantie 270. Tila ei kuitenkaan pitkään ollut tyhjillään, sillä 1. maaliskuuta siellä avataan kemiöläisen Sari Wikmanin omistama kalakauppa Laxtomten.

Myynnissä on Sillikonttorin tuotteita – myös juuri markkinoille tulleita uusia valmisteita. Lisäksi tarjolla on tuoretta ja savustettua kalaa sekä Wikmanin omilla resepteillä tehtyjä silli- ja silakkavalmisteita, ja esimerkiksi savulohitahnaa. Wikman leipoo myymälän keittiössä myyntiin myös leipää ja suolaisia kalaleivonnaisia.

– Pienenä toimijana minulla on toki myös mahdollisuus joustaa ja vaihdella valikoimaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Heitä vartenhan minä tätä teen, yrittäjä sanoo.

Laxtomtenissa vietetään ensi viikolla avajaisia kahvitarjoilun, maistiaisten, tarjousten ja arpajaisten merkeissä. Lisäksi myynnissä on lohikeittoa lounaaksi tai mukaan.

– Lounas tulee olemaan jatkossakin joka päivä. Myymälässä on neljä asiakaspaikkaa, Wikman kertoo.

Wikman on ammatiltaan tarjoilija ja on työskennellyt laivalla 30 vuotta. Lisäksi hän on viitisen vuotta savustanut kalaa ja siitä idea kalakaupalle lähtikin. Tällä hetkellä hän on opintovapaalla ja opiskelee Paraisilla kalanjalostusta.

– Juuri opinnot ovat mahdollistaneet yrittäjyyden. Teen monimuoto-opintoja, joten yrittäminen on ajallisesti mahdollista ja lisäksi olen saanut koulusta hyvät lähtökohdat ja valmiudet työskennellä kalan parissa, sanoo Wikman.

Laxtomtenin talossa on ollut Ruokavarasto, K-kauppa, kauneushoitola ja viimeisimpänä Scanfoodin kalamyymälä.

– Scanfoodilla oli oma pieni vakiintunut asiakaskuntansa, jonka toivomme löytävän tänne edelleen. Lisäksi tuomme mukanamme niitä asiakkaita, joille olemme myyneet savustettua kalaa kauppojen pihoilla Piispanristillä ja Paraisilla. Ja tietysti ovet ovat auki myös kaikille uusille asiakkaille, sanoo Wikman.

Wikman työllistää itsensä lisäksi kaupassa yhden osa-aikaisen työntekijän.

– Toivottavasti jatkossa useammankin, hän hymyilee.

Janica Vilen

Laxtomten-nimen juuret juontavat vuoteen 1995 ja Nauvon Kirjaisiin, jossa Wikman piti samannimistä kesäkahvilaa vanhassa savusaunassa. Niiltä ajoilta uuden myymälän seinälle tuli myös lankkuihin maalattu Laxtomtenin logo.
Laxtomten-nimen juuret juontavat vuoteen 1995 ja Nauvon Kirjaisiin, jossa Wikman piti samannimistä kesäkahvilaa vanhassa savusaunassa. Niiltä ajoilta uuden myymälän seinälle tuli myös lankkuihin maalattu Laxtomtenin logo.