Kaarinan Kirjavasta Ketusta kisaa viisi teosta

Voittaja Magdalena Hai Kirjava Kettu -juhlissa vuonna 2014. Kuva: Kaarinan pääkirjasto/Sinikka Huttunen.

KAARINA. Kirjava Kettu -äänestys alkoi Kaarinan kirjastoissa ja kouluissa karkauspäivänä 29. helmikuuta. Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä palkinto varsinaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle.

Voittajan valitsevat kaarinalaiset lapset ja lukijaraati, joka on tänä vuonna koottu Auranlaakson koulun oppilaista. Lukijaäänestyksen voittanut kirjailija saa Kirjava Kettu -patsaan ja hänet kutsutaan palkintojuhlaan tapaamaan lukijoitaan. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Palkitsemisen tavoitteena on tehdä paikallisia lasten- ja nuortenkirjailijoita tunnetuksi.

Kirjava Kettu 2016 -palkinnon saajaksi ovat tänä vuonna ehdolla Hannu Hirvonen: Tohtori Kalikali, Roope Lipasti: Viikinkisolmu, Reetta Niemelä: Ystäväni Uljas, Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä kuntolomalta ja Aira Savisaari: Niilo nikkaroi.

Kaikkiin ehdokaskirjoihin voi tutustua kirjastoissa tai kirjaston nettisivuilla. Omaa suosikkiaan voi äänestää Kaarinan kirjastoissa ja netissä. Äänestysaika on 29.2.–31.3.2016. Äänestys on suunnattu pääasiassa kaarinalaisille lapsille ja nuorille.

Aikaisempia palkittuja ovat Merja ja Marvi Jalo (2008), Kari Levola (2009), Eppu Nuotio (2010), Kirsti Ellilä (2012) ja Magdalena Hai (2014).

TSS