RNK:lta seitsenhenkinen edustus ringeten maailmanmestaruusjoukkueessa

RNK:n lietolainen Siiri Kallionpää tuulettaa Suomen voittoa ringeten MM-finaalissa 3.1. Kuva: Tomi Hänninen Yle Urheilu.

RINGETTE. Suomi voitti ringeten maailmanmestaruuden Helsingissä järjestetyissä kisoissa 3. tammikuuta murskalukemin 13–0 jättäen Kanadan kakkoseksi. Kaksiosaisen finaalin ensimmäinen ottelu voitettiin 1. tammikuuta maalein 8–2.

Raision Nuorisokiekon riveistä oli joukkueessa kuusi pelaajaa: Susanna Tapani, Siiri Kallionpää, Maria Perkkola, Fanny Impilä, Katariina Kurikko ja Tanja Eloranta sekä valmentaja Timo Himberg.

– Susanna Tapani valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Maalissa ollut Maria Perkkola taas pelasi finaalissa nollapelin. Sen paremmin ei voi pelata, kehuu valmentaja.

RNK:n lietolainen hyökkääjä Siiri Kallionpää taituroi hänkin finaalissa kolme maalia. Hänelle maailmanmestaruus oli jo kolmas.

– Hyvät fiilikset. Olen pelannut nyt kahdet kotikisat ja niissä on aina ihan erityinen tunnelma. Yleisössä oli perhe ja jonkin verran muita tuttuja ja joukkuekavereita, kertoo Kallionpää.

Kultaa juhlittiin joukkueen kesken Helsingissä heti kisojen jälkeen.

25-vuotias Kallionpää on pelannut ringetteä nyt 21 vuotta. Kotiinpaluu tuntui tyhjentävältä, sillä treenaaminen on tähdännyt MM-kisoihin jo kauan. Kolminkertaisella maailmanmestarilla riittää silti edelleen virtaa tuleviin koitoksiin.

– Nyt on viikon tauko ja sitten jatkuu SM-pelit. Tavoite on, että pelataan kullasta, hän sanoo.

Kallionpää on ammatiltaan kätilö, mutta vapaa-aika kuluu lähes kokonaan jäällä.

– Viikossa treenaamiseen kuluu pelimatkoineen kymmeniä tunteja, hän kertoo.

Ringetessä häntä innostaa ennen kaikkea vauhdikkuus ja joukkue.

– Meitä oli RNK:sta kuusi ja lisäksi muutkin pelaajat olivat tuttuja SM-sarjasta ja leirityksiltä, kertoo Kallionpää.

Kanadan joukkue oli Kallionpään mukaan taitava, nopea ja aggressiivinen.

– Meidänkin joukkue oli kaikkea sitä ja lisäksi pelasimme hyvin yhteen, hän analysoi.

Helsingin kisat olivat kaikkien aikojen kansainvälisimmät, sillä mukana on yhdeksän joukkuetta kuudesta eri maasta: Tsekki, Slovakia, Ruotsi, USA, Kanada ja Suomi.

Janica Vilen