Lentopalloilija Tomi Rumpunen on Raision vuoden urheilija 2015

URHEILU. Raision vuoden 2015 urheilijaksi on valittu lentopalloilija Tomi Rumpunen.

– Tomin rooli etenkin pudotuspeleissä oli iso. Hyvä kausi poiki hänelle paikan maajoukkueeseen. Hyvä kausi Loimussa ja maajoukkueessa toi palkinnon myös alkaneelle kaudelle, hän solmi ammattilaissopimuksen Romanian pääsarja joukkueen kanssa, raati perusteli valintaansa.

Rumpunen ei päässyt paikalle tiistaina 19. tammikuuta järjestettyyn palkintojenjakotilaisuuteen, sillä lentopallo pitää hänet kiireisenä ulkomailla, mutta juhlassa nähtiin hänen lähettämänsä videotervehdys.

Raision vuoden 2015 joukkueeksi valittiin Raision Urheilijoiden miesten 4×200 metrin viestiuintijoukkue, johon kuuluvat Roope Lehtonen, Eetu Soini, Juho Grönblom ja Johannes Lindroos, jotka voittivat viime vuonna Raision Urheilijoiden ensimmäisen mitalin miesten sarjassa 4×200 metrin vapaauintiviestissä sijoittuen pronssille.
– Seuroja oli paikalla yhteensä 59. Tämä oli erittäin kovan luokan saavutus, kun nuoret poikamme saavuttivat viestissä mitalisijan aikuisten sarjassa. Näistä viestiuimareista kolme ui myös henkilökohtaisen mitalin aikuisten sarjassa, perustellaan valintaa.

Vuoden 2015 valmentajaksi valittiin taitoluisteluvalmentaja Fabrice Masachs, Skating Team Raisio ry:stä. Fabrice on toiminut STR:n päävalmentajana yli 5 vuotta ja valmentaa kaikkia seuran ryhmiä, ei ainoastaan kilpaluistelijoita.

– Hän suunnittelee jokaiselle kilpaluistelijalle henkilökohtaisen kausisuunnitelman. Tämä sitoutuminen pitkäjänteiseen valmennukseen ja kokonaisvaltaiseen urheilijaksi kasvattamiseen tuo tulosta. Hänen valmennuksessaan kaksi nuorta on saanut finaalipaikan Taitoluisteluliiton Talent–ryhmään, häntä kehutaan.

Lisäksi vapaa-aikalautakunta palkitsi tiistaisessa tilaisuudessa muistopalkinnoilla tietoonsa saatetut Suomen mestaruuden 2015 saavuttaneet ja kansainvälisissä arvokilpailuissa mitalisijan saavuttaneet raisiolaiset urheilijat.

Valinnat on tehnyt Raision kaupungin vapaa-aikalautakunta.

Lue täältä lista raisiolaisista Suomen mestareista ja kansainvälisistä saavutuksista vuonna 2015