Konstrundanin hakuaika alkaa 21.1.

TAPAHTUMAT. Hakuaika vuoden Konstrundaniin on 21.1.–22.2.2016. Konstrundan eli Taidekierros on avoimet ateljeet -tapahtuma, jossa muotoilijat, käsityöläiset ja taiteilijat avaavat työhuoneensa yleisölle. Viime vuosina osallistuvien työhuoneiden lukumäärä on noussut valtakunnallisesti yli kahdensadan ja ateljeevierailujakin on lähemmäs 16 000.

Konstrundan 2016 -tapahtuman projektivastaava Julia Nyman kertoo haun tapahtuvan sähköisesti Konstrundanin nettisivuilla.

Konstrundan tarjoaa tuottajalle ja asiakkaalle mahdollisuuden kohdata ympäristössä, jossa teokset ovat syntyneet. Vierailijat saavat käsityksen luomisprosessista ja teosten luojat voivat kutsua vierailijoita arkipäiväiseen työympäristöönsä. Osallistujille järjestetään lisäksi tapaamisia ja koulutustilaisuuksia. Osana Konstrundan-tapahtumaa järjestetään tuttuun tapaan myös taidepedagoginen Taiteiden perjantai -tapahtuma.

Konstrundan järjestetään Suomen kaksikielisillä seuduilla 2.–4.9.2016. Konstrundanin kuraattorit tälle vuodelle ovat muotoilija Adam Gordon ja FM Maija Kasvinen.