Avoimet kylät –päivä 11.6.2016 – Varsinais-Suomessa ja koko maassa!

TAPAHTUMAT. Varsinais-Suomen Kylät ry kutsuu jokaisen maakunnan kylän järjestämään oman näköistään toimintaa valtakunnallisena Avoimet Kylät  -päivänä 11.6.2016. Tapahtumalla lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkoina ja madalletaan kynnystä tutustua lähikyliin.

Päivän ohjelma kylällä voi olla mitä tahansa: tanssit, markkinat, ruokailua, liikuntaa, esityksiä, kirppis, huutokauppa, tonttien esittelyä tai mitä ikinä ohjelmaa kylällä halutaan järjestää. Tarkoitus on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee kävijöitä tutustumaan kylien tarjontaan ja toimintaan.

Vuonna 2016 järjestettävä Avoimet Kylät -päivä on Varsinais-Suomessa järjestyksessään kolmas. Varsinais-Suomesta päivään osallistui viime vuonna yhteensä 44 kylää – mukana oli kyliä Salosta Uuteenkaupunkiin ja Korppoosta Loimaalle saakka. Maakuntana Varsinais-Suomi on ollut yksi Suomen aktiivisimmista. Ja sellaisena sen toivotaan jatkuvan tänäkin vuonna! Valtakunnallisesti päiviä koordinoi Suomen Kylätoiminta ry, maakunnassamme järjestelyistä vastaa Varsinais-Suomen Kylät ry.