Yhteiskunnallinen yritys -tunnus Raina-säätiölle

TYÖLLISYYS. Naantalissa, Raisiossa ja Turussa toimivalle Sosiaalipalvelusäätiö Rainalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Raina-säätiö tekee tärkeää yhteiskunnallista työtä sillä toiminnallaan se pyrkii ehkäisemään työttömyyttä ja syrjäytymistä kehittämällä tarvelähtöisesti uusia palveluita.

– Jokaisella on oikeus toteuttaa itseään koulutuksen tai työn avulla omista lähtökohdista käsin. Me Raina-säätiössä haluamme tuottaa hyvinvointia yhteiskuntaan tukemalla asiakkaita tätä tavoitetta kohden kulkemalla rinnalla kappaleen matkaa, tiivistää Raina-säätön toimitusjohtaja Satu Almi.

– Rainan ydinosaamista on ammatillinen ohjaus, jota toteuttaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Meillä on tahtotila tiiviiseen kumppanuuteen yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa. Haluamme vastustaa työttömyyttä, syrjäytymistä, sekä kokopäiväpassiivisuutta kehittämällä tarvelähtöisesti uusia palveluita yhteiskunnan hyvinvoinnin hyväksi, Almi jatkaa.

Raina-säätiön toiminta on osa alueellista työllisyydenhoitoa. Säätiön eri palvelujen ja hankkeiden avulla eri asiakasryhmille pystytään tarjoamaan työelämään valmentavia palvelukokonaisuuksia – ja polkuja kunkin yksilöllisten tarpeiden mukaan. Säätiön toiminta tarjoaa myös toimintakykyä tukevaa toimintaa eri asiakasryhmille.

Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän.