LIIKENNE. Turun kaupunginvaltuusto on 16.11. hyväksymässään vuoden 2016 talousarviossa varannut 120 000 euroa Västäräkinkadun ja Jaanintien risteyksen liikennevaloihin. Pääskyvuorelainen kaupunginvaltuutettu ja hallituksen jäsen Mika Maaskola, SDP, on asiasta erityisen iloinen.

– Lähestyimme kaupunkia Pääskyvuoriseuran kanssa asian tiimoilta jo pari vuotta sitten. Silloin todettiin, että risteys on vaarallinen, mutta rahaa liikennevaloihin ei ollut. Nyt sain asian myös meidän valtuustoryhmän listalle ja asia lähti etenemään, hän iloitsee.

Risteyksen vaarallisuudesta on puhuttu pitkään ja se on vaatinut vuosikymmenten aikana myös muutaman kuolonuhrin. Viimeksi muutama vuosi sitten suojatien käyttäjä menehtyi auton alle jäätyään.

Suunnitelma liikennevaloista valmistuu alkuvuodesta ja ensi kesänä ehkä jo rakennetaan, uskotaan Turun kaupunkisuunnittelun yksikössä.

– Risteyksen tekee vaaralliseksi ennen kaikkea Jaanintien vilkas liikenne. Liikennemäärien vuoksi vasemmalle kääntyminen on ajoittain hankalaa. Alueen asukkaat ovat vaatineet valoja pitkään ja järjestäneet asiasta myös mielenosoituksen, kertoo suunnittelupäällikkö Matti Salonen.

Janica Vilen