Raisiontorin joulunavaus sujui vilkkaasti – säästä huolimatta

Oikealla Kaupunkiuutisten, Bauhausin ja Pirilän Kukkatalon kuusen koristelukisan voittaja eli Enkelikuusi. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

RAISIO. Uudistunut Raisiontori joutui kohtaamaan hurjan myrskypäivän pukeutuessaan jouluun perjantaina 4. joulukuuta. Ohjelmallisen osuuden alkaessa puoliltapäivin sademyrsky otti yhä vahvemman otteen markkinakojuista, jotka kaatuilivat yksi toisensa jälkeen. Kukaan ei kuitenkaan loukannut ja tapahtumaa päästiin jatkamaan pian sattumuksen jälkeen.

Kauppiasyhdistys Raikkaan Jani Nieminen kertoo, että vaikka kojut jouduttiin purkamaan turvallisuussyistä, osa myyjistä jatkoi Tasalan Kamarin uudella puolella.

– Oli hienoa, että Raision seurakunnan ylläpitämästä Tasalan Kamarista järjestyi tilaa. Harmittaa silti myyjien, esiintyjien, tapahtumaryhmän ja kävijöiden puolesta, mutta ei tällaiseen voinut mitenkään varautua.
– Raisiokeskuksen yhteistyökumppani Raision Loimu järjestää Kerttulan liikuntahallissa sunnuntaina 13.12. lentopallon Mestaruusliiga-ottelunsa yhteydessä Joulu-tapahtuman, johon järjestetään myyntipöytiä joulunavauksessa mukana olleille pienmyyjille.

Myös lavaohjelma, johon kuuluivat muun muassa Friisilän koulun kynttiläkulkue sekä kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Raila Piivekin ja kaupunginjohtaja Ari Korhosen puheet, jatkui normaaliin tapaan – vain jumppaesityksiä peruttiin.

– Myös Vaisaaren Lucia ja Tiernapojat sekä Korvatunturilta Raisioon saapunut joulupukki siirtyivät esiintymisiensä jälkeen sisätiloihin iloa tuomaan, Piivek sanoo.

Kaupunkiuutisten kuusen koristelukisan voittoon ylsi kuusi numero 1 eli Savesta ry:n koristelema Enkelikuusi. Toiseksi tuli Hulvelan Puuhaajien Villakuusi ja kolmanneksi Tahvion koulun neljäs- ja kuudesluokkalaisten Keep calm and play lego -niminen kuusi.

Bauhausin lahjoittamat kisakuuset annettiin eteenpäin Hoivakoti Mainio Vire Raisiontoriin, Lounais-Suomen Työllistäjien Mäntymäen toimintakeskukseen ja Varppeen päiväkotiin, joihin toimitettiin lahjoituksena myös Hulvelan Puuhaajien kutomia villasukkia ja -lapasia. Pirilän Kukkatalon 50 euron lahjakortit arvottiin äänestäjien kesken Leena Martikaiselle ja Perttu Niemiselle.

Uudistuneen Raisiontorin joulunavauksessa kaupunginjohtaja Ari Korhonen rohkaisi osoittamaan lähimmäisenrakkautta sekä kitkemään ennakkoluuloja ja -tuomitsemista. Kuva: Ragip Önsoy.
Uudistuneen Raisiontorin joulunavauksessa kaupunginjohtaja Ari Korhonen rohkaisi osoittamaan lähimmäisenrakkautta sekä kitkemään ennakkoluuloja ja -tuomitsemista. Kuva: Ragip Önsoy.

Uudistuneen Raisiontorin joulunavauksessa kaupunginjohtaja Ari Korhonen rohkaisi osoittamaan lähimmäisenrakkautta, kitkemään ennakkoluuloja sekä nauttimaan uudesta torista.

– Tasalanaukiolle paluun tehnyt tori on entistäkin toimivampi, elävämpi sekä esteettömämpi myös ympärillä asuville ikäihmisille.

Katariina Mäkinen-Önsoy