MUSIIKKI. Eräs aikakausi suomalaisen viihdemusiikin historiassa päättyi viime elokuussa, kun Suomi-swingin jättiläinen Erik Lindström kuoli. Sunny Side Swing Band kunnioittaa Erik Lindströmin musiikillista perintöä esittämällä uudenvuoden aaton konsertissaan joukon jazz-legendan tunnetuimpia sävellyksiä, mm. Ranskalaiset korot, Etkö uskalla mua rakastaa ja Armi.

Erik Lindström oli aikaansa seuraava muusikko ja säveltäjä, jonka tuotanto myötäili ajan virtauksia. Lindströmin sadoista sävellyksistä monet elävät yhä klassikkoina ja kuuluvat suomalaisten viihdeorkesterien vakio-ohjelmistoon. Tästä hyvänä esimerkkinä on konsertissa esitettävä Tahdon saaren, joka on tyypillistä 1960-luvun ”rautalankamusiikkia”. Konsertin jälkipuolisko on suunnattu kohti uutta vuotta, ja mitkä sopivatkaan tilanteeseen paremmin kuin latinalaisamerikkalaiset rytmit. Konsertissa liikutaan rauhallisen rumban tahdeista kiihkeään karnevaalisambaan muitakaan latinogenren tahtilajeja unohtamatta.

SSSB on saanut tähän konserttiin vierailevaksi sovittajaksi turkulaisen Kari Mäkirannan. Musiikillisista ansioistaan palkittu Mäkiranta on ollut monessa mukana säveltäjänä, sovittajana, muusikkona, musiikkipedagogina ja orkesterinjohtajana, ja hänen kynänjälkensä näkyy konsertin jälkiosassa. Esimerkiksi Beatles-klassikko Can’t Buy My Love on Mäkirannan käsittelyssä saanut aivan uusia muotoja. Kari Mäkiranta myös johtaa sovittamansa kappaleet ja istahtaa itsekin pianon ääreen. Alkuosan Lindström-tulkinnat ja muut perinteiset swing-sovitukset ovat totutusti orkesterin kapellimestarin Matti Lakarin käsialaa.

Konsertin laulusolisteina lavalle astuvat SSSB:n oman solistin Matti Mäntylän lisäksi Susanna Mäntylä ja Anu Kivelä. Susanna ”Matin tytär” Mäntylä on esiintynyt Sunny Side Swing Bandin solistina jo aiemminkin, mutta Anu Kivelä on uusi tuttavuus. Kivelä on hionut kannuksiaan mm. Seinäjoen tangomarkkinoiden karsinnoissa ja Ponnahdus pinnalle -kilpailun finaalissa. SSSB haluaa myös nostaa esille orkesterin riveissä soittaneen nuoren tenorisaksofonistin Kristian Lakarin, jolle on varattu solistin osuus monissa illan kappaleissa.

Bye Bye 2015 -konsertti 31.12. klo 18 Naantalin Kristoffer-salissa.