Loimulla synkkä Savon reissu

LENTOPALLO. Raision Loimu teki viikonloppuna noin tuhat kilometriä pitkän vierasreissun Pielavedelle lumettoman Suomen pimeydessä. Itsenäisyyspäivänä pelatun ottelun myötä reissusta tuli synkkä muutenkin kuin ajomatkojen osalta, sillä Pielaveden Sampo ei ollut juhlapäivänä avokätisellä tuulella. Ottelun alussa passari Aki Riihimäen pelipaidan jäädyttänyt Sampo nappasi illan ottelusta täyden pistepotin 3–1 (17–25, 25–20, 25–22, 25–15) voitolla.

Ottelu alkoi loimulaisittain hyvin. Vieraat nappasivat tasaisesti edenneen avauserän teknisen aikalisän jälkeen kuusi pistettä putkeen ja käytännössä varmisti avauserän voiton 13–20 johdollaan. Erä päättyi lopulta Loimun hakkuri Daniel Vargasin hyökkäyspisteeseen. Toinen erä oli avauserän peilikuva. Tasaisesti edenneen alun jälkeen Sampo kiskaisi erävoittoon riittäneen kaulan teknisen aikalisän jälkeen. Loimu teki toisessa erässä omilla virheillään Sampon 25 pisteestä yhteensä 14.

Pitkän erätauon jälkeen nähtiin pitkiä palloralleja ja puolin ja toisin hyvää lentopalloa. Erä eteni tasaisissa merkeissä. Sampo oli kuromassa pientä eroa, mutta Loimu sai päävalmentaja Ismo Tuomisen aikalisän jälkeen kurottua kolmen pisteen takaa-ajoaseman kiinni. Erän loppupuolella ratkaisuhahmoksi nousee keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo, jonka viiden pallon aikana tekemät kaksi hyökkäys- ja yksi torjuntapiste ratkaisi erän isännille.

Jos oli kolmannen erän loppu Kaatrasalon juhlaa, astui neljännen erän alussa esiin toinen keskitorjuja Mikko Väliaho, jonka kolme peräkkäistä torjuntapistettä saatteli isännät 5–0 johtoon. Samalla taisi loimulaisten selkärangasta kuulua napsahdus. Neljännen erän voitosta ei syntynyt taistelua, vaan isännät laskettelivat lopulta helppoon erävoittoon, johon heitä avitti Loimun tekemät 12 virhettä, joista viisi oli keskiraja- ja verkkovirheitä.

Ottelun päätöspisteen Loimun kenttäpuoliskolle hyökkäsi ensimmäisessä erässä kentälle vaihdettu hakkuri Arsenije Mutapcija, joka oli isäntien paras pistemies ja yksi voiton takuumiehistä. Mutapcija teki yhteensä 13 pistettä tehoin +11. Loimun hakkuri Daniel Vargas kokosi ottelun korkeimman pistemäärän takoen 17 pistettä. Tehoissa hänelle jäi monen muun loimulaisen tapaan toivomisen varaa. Muut Loimun laitapelaajat olivat Pielavedellä vaikeuksissa, sillä kapteeni Ossi Rumpunen teki 12 pistettä, mutta jäi yhden pisteen tehoissa pakkaselle ja Kirill Borichev teki kahdeksan pistettä, mutta teholukema oli nolla. Keskitorjuja Ryan Meehan oli jälleen hyvällä pelipäällä tehden 13 pistettä tehoin +8.

Valmistautumisemme oli hyvä ja aloitimmekin ottelun hyvin. Sitten muutamien virheiden myötä hukattiin pelirohkeus ja kolmannen erän lopun sählingeissä hukattiin loppukin pelaamisemme, kommentoi Ismo Tuominen.

Loimulla on seuraavaksi edessä kolme tärkeää kotiottelua. Tällä viikolla Raisioon saapuvat perjantaina Etta Oulusta ja sunnuntaina Loimun Joulu-otteluun Riento Joensuusta ja seuraavalla viikolla Raisiossa isketään Challenge Cupin toinen ja ratkaiseva ottelu ranskalaista ASUL Lyon Métropolea vastaan.