Länsikeskuksen remontit edistyvät – Valmista kesällä 2016

Satakunnantien varressa Pläkkikaupungin risteyksessä oleva uusi pysäkki numero 800 alkaa olla valmis. Pysäkkimerkintä siirretään uudelle pyöräparkkipysäkille mahdollisesti ensi viikolla.

RAKENTAMINEN. Länsikeskus on koko syksyn ollut yhtä työmaata ja rakentaminen jatkuu edelleen. Suurin osa remonteista valmistuu ensi kesäksi.

Satakunnantien varressa Pläkkikaupungin risteyksessä oleva pysäkki numero 800 siirretään Viilarinkadun liittymän toiselle puolelle mahdollisesti jo ensi viikolla. Uusi levikkeellinen pysäkki 18 pyörän pyöräparkilla on saatu valmiiksi, mutta viimeisiä kivetyksiä vielä laitetaan.

Olemme sopineet urakoitsijan kanssa katselmuksen ensi viikolle. Jos kaikki on kunnossa niin pysäkki saadaan siirrettyä, kertoo Kaija Vento Turun Kiinteistöliikelaitokselta.

Pyöräparkki edesauttaa hyötyliikunnan yhdistämistä julkisiin kulkuvälineisiin. Se palvelee etenkin Mälikkälän ja Pläkkikaupungin alueen asukkaita.

Meillä oli tarkastelussa koko kaupungin alue ja valitsimme pyöräparkeille otollisimmat paikat. Valintaan vaikuttivat etäisyys kaupungin keskustasta ja Raision rajan läheisyys. Pyöräparkin rakentamisen yhteydessä päätettiin siirtää koko pysäkki, sillä katutilaa oli paremmin Viilarinkadun liittymän toisella puolella, perustelee liikennesuunnittelija Laura Pirilä.

Rakennustyöt aloitettiin syyskuussa Kuntec Infran toimesta.

Tähän avataan Lidl kesällä 2016. Takana näkyy NCC:n rakentamat talot suikkilan kartanon kaavan alueelle.
Tähän avataan Lidl kesällä 2016. Takana näkyy NCC:n rakentamat talot suikkilan kartanon kaavan alueelle.

Satakunnantien ja Viilarinkadun väliin Satakunnantien Nesteen toiselle puolelle tuleva Lidl on tarkoitus avata myös kesällä 2016.

Turun Länsikeskuksen Lidl-myymälän rakennusurakoitsijaksi on valittu Ojarannan Rakennus Oy. Rakennustyöt aloitetaan mahdollisimman pian, kommentoi Lidlin kiinteistötoimiston päällikkö Toni Koskinen.

Tie on tällä hetkellä Viilarinkadulta Satakunnantielle katkaistu tulevan Lidlin kohdalta.

Suurin työmaa on Suikkilan kartanon kaavan alueella Satakunnantien toisella puolella. Tien varteen nousevat talot ovat NCC:n rakentamia. Toinen jää NCC:lle ja toisen on tilannut Sato. Suikkilan kartanon kaavaa on suunniteltu jo 90-luvulta asti, joten uusia taloja on odoteltu jo pitkään.

Raisiosta tullessa seuraavissa liikennevaloissa Markulantien risteyksessä korjataan puolestaan alikulkua, jonka pitäisi olla valmis kesällä 2016. Remontti aiheuttaa liikennejärjestelyjä Satakunnantielle.

Satakunnantien ja Markulantien risteyksen alikulku valmistuu ensi kesänä.
Satakunnantien ja Markulantien risteyksen alikulku valmistuu ensi kesänä.

Janica Vilen