Nimipäiväänsä 25. marraskuuta viettävä Kaarinan kaupunki otti varaslähdön juhlapäivään sunnuntaina 22.11., kun Hovirinnan koululla jaettiin paikalliset tunnustukset.

KAARINA. Kaarina-päivän 22. marraskuuta Kaarina-mitalit jaettiin tänä vuonna Maija Hurmeelle, Alpo Juustille, Pekka Kuosmaselle, Hans Langhille, Juha Nikkoselle, Risto Nurmiolle, Reijo Polarille sekä Turun Seudun Riistanhoitoyhdistykselle.

Nuorina urheilijoina palkittiin seinäkiipeilijä Helmi Puustinen, 16, ja seiväshyppääjä Eetu Turakainen, 17, sekä Krykä-palkinnon sai Vuorokoti Rinkeli.

Positiivisin kaarinalainen 2015 on Carmeninae-kuoro Kaarinan Piikkiöstä. 16 esiintyjän showkuoro on aloittanut vuonna 1986.

– Ensi vuonna vietämme 30-vuotisjuhlaamme, jota varten harjoittelemme uutta ohjelmistoa. Syksyllä on luvassa juhlavuoden ”söy”, niin kuin me sitä kutsumme, kertoo kuoron taiteellinen johtaja Elina Haavisto valmisteilla olevasta 30-vuotisshowsta.

Visuaalinen kuoro

Kuoron positiivista ja humoristista asennetta kuvaa hyvin heidän mottonsa: ”Vierivä täti ei sammaloidu.”

– Olemme myönteisellä tavalla hulluja, pistämme itsemme likoon täysillä ja mokista selviydymme menemällä eteenpäin leveästi hymyillen, Haavisto toteaa nauraen.

Kuoron naiset ovat vuosien saatossa taipuneet erilaisiin projekteihin, jotka ovat pitäneet sisällään kesäteatteria, lastennäytelmää, Suomen paras kuoro -kilpailua sekä monenlaista showta. Laajasta ohjelmistosta kokoaa helposti ainekset kirkossa esitettävään hiljaiseen tunnelmapalaan, synttäreihin, pikkujouluhippoihin tai vaikka koko illan esitykseen.

Visuaalisuuteen panostavan Carmeninae-kuoron showt tarjoilevat elämyksiä niin kuulo- kuin näköaistillekin.

– Visuaalinen ilmeen lisäksi laulujen lomassa kuullaan totuuksia esimerkiksi naisen ja miehen elämän koukeroista ja törmäyksistä. Esityksissä nauru raikaa ja kohteena olemme me itse, tietysti vastakkaista sukupuoltakaan unohtamatta, sanoo Haavisto.

Rauhallisempaa Carmeninaeta voi kuulla Piikkiön kirkon konserteissa 6. ja 7. joulukuuta. Osa kuorolaisista on mukana myös jouluaaton kirkollisissa tilaisuuksissa.

Riemua yleisöäänestysvoitosta

Kaarinan kaupungin ja Kaarinan Nuorkauppakamarin yhteistyössä järjestämän Vuoden positiivinen kaarinalainen -kilpailun tavoitteena on nostaa esille hyvällä tavalla vaikuttavia paikallisia henkilöitä, kaupungissa vallitsevaa yrittäjäystävällisyyttä ja nuorekasta tekemisen meininkiä.

Kilpailun raati valitsi ensin kuusi finalisti-ehdokasta, jotka olivat laulaja Benjamin Peltonen, vammaisurheilija Jouni Tähti, jalkapalloseura Kaarinan Pojat, yrittäjä Johanna Saarinen, akatemiaprofessori Sirpa Jalkanen ja Carmeninae-kuoro. Sunnuntaisessa juhlassa palkinnon pokanneet kuoron edustajat olivat taiteellisen johtajan tavoin yllättyneitä yleisöäänestyksen tuomasta voitosta.

– Ihanaa, että olemme onnistuneet matkallamme yleisön sydämiin. Positiivisuus on sellainen asia, jota meidän ei tarvitse hakea, se tulee luonnostaan, kuorolaiset Terhi Luhtanen, Tuulia Tamminen, Susanna Salo, Tarja Rantanen, Maria Vuorinen ja Nora Varke kommentoivat.

Katariina Mäkinen-Önsoy