Joulutori Pyhän Katariinan kirkkoaukiolla

SEURAKUNTA. Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty joulutori saa jatkoa tänä vuonna, kun Katariinan seurakunnan historiakerho yhteistyökumppaneineen järjestää itsenäisyyspäivänä 6.12. jouluisen tapahtuman Pyhän Katariinan kirkon ympäristössä. Tapahtuman tarkoituksena on elävöittää historiallista, mutta vähän unohduksiin jäänyttä tunnelmallista miljöötä. Seurakunnan puolesta pystytetään kirkkotorille valaistu joulukuusi, tilaisuudessa soivat joululaulut ja tuikkivat kynttilälyhdyt. Joulutori avautuu heti kirkonmenojen jälkeen ja on avoinna kello 14 asti.

Ennen jumalanpalvelusta klo 9.30 partiolaiset sytyttävät kynttilät Katariinan hautausmaan sankarihaudoille. Klo 10 alkavan jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille, minkä jälkeen on tarjolla kirkkokahvit Nummen seurakuntakodissa ja markkinakojujen myynti alkaa.

Kirkkoaukion aittojen edessä ja seurakuntakodin pihapiirissä on myynnissä muun muassa käsitöitä, glögiä ja riisipuuroa. Pappilassa on myynnissä yhdistysten, seurakunnan ja kuoron tuotteita. Päivän aikana on mahdollista kurkistaa myös Simolan taloon ja tutustua partiokoloihin. Marttojen myyntipöydät ja kahvio on Nummen seurakuntakodissa.

Jos sää on suosiollinen, dosentti Kimmo Ikonen vetää hautausmaakierroksen klo 12.30, huonolla säällä tutustutaan kirkkorakennukseen. Kierros alkaa joulukuusen vierestä pikkuportin luota. Myös Kaarinan VPK on mukana päivässä ja esittelee sammutuskalustoaan.

Halukkailla on joulutorilla mahdollisuus sytyttää omaan lyhtyynsä liekki partiolaisten Betlehemistä tuomasta ikuisesta tulesta.