VaLePa oli tyly isäntä Loimulle sunnuntaina

VaLePa – Loimu: 3–0

LENTOPALLO. Loimu ei pystynyt tarjoamaan yli 900-päiselle yleisölle viime kevään pronssioteluiden kaltaista taistelua, kun oranssi-mustat vierailivat Vexve Areenalla sunnuntaina. Lauantaina Loimaalla voitokkaasti alkanut vierastuplaviikonloppu sai pisteettömän lopun, kun VaLePa vei pisteet puhtaalla 3–0 (25–16, 25–21, 25–18) voitolla. Sunnuntain ottelu oli Loimulle viides kahdentoista päivän sisään, joten pieni ottelutauko ennen ensi perjantain Isku-ottelua tulee tarpeeseen. Tappio oli Loimulle vasta kauden toinen.

– Tänään oli havaittavissa mentaalista väsymystä. Fyysisesti olemme kestäneet otteluruuhkan hyvin, mutta henkisesti lepo tulee nyt tarpeeseen. Ottelu alkoi hankalasti, kun tehtiin heti kättelyssä kuusi hyökkäysvirhettä. Vertailuksi eilen Loimaalla niitä tuli viiteen erään yhteensä neljä, kommentoi Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen.

Sunnuntain ottelu sai loimulaisittain katastrofaalisen alun, kun isännät karkasivat täksi kaudeksi paluun VaLePaan tehneen Mikko Eskon syöttövuorolla peräti 9–0 johtoon. Eskon syötöt olivat myrkkyä Loimun vastaanottajille ja silloin kun pallo nousi pelattavaksi, sortuivat hyökkääjät virheisiin. Avauserä ratkesi siis heti ensimmäisellä syöttövuorolla. Eskon syöttöjen loputtua tahti jatkui tylynä ja kotijoukkue vei erää loppuun asti noin kymmenen pisteen etumatkalla.

Toinen erä alkoi Loimun kannalta valoisammin ja teknisellä aikalisällä vieraat olivat vielä pelissä mukana. Heti aikalisän jälkeen isännät nykäisivät parin pisteen keulan, jonka he pitivät erän loppuun asti. Kolmannessa erässä Loimu taisteli alussa vielä lupaavasti, mutta VaLePan tähtisikermän horjuttaminen jäi lopulta liian hetkittäiseksi ja isännät puristivat kolmannen erässä tarvitsemansa pisteet.

Loimun paras pelaaja oli Kirill Borichev, joka teki 10 pistettä tehoin +5. Pisteitä hakkuri Daniel Vargas tosin teki kaksi enemmän. VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins ei tehnyt ottelun aikana ainoatakaan vaihtoa, vaan ensimmäistä kertaa harkkuri Jesus Chourion saapumisen myötä ykkösnyrkkinsä kokoon saanut valmentaja peluutti sitä koko ottelun. VaLePan puolelta isoimmat onnistujat olivat maajoukkuekuviot jättäneet passari Mikko Esko ja yleispelaaja Olli Kunnari (13, +9). Urpo Sivulan korvaajaksi saapunut tuore hakkurihankinta Chourio aloitti Mestaruusliigassa lupaavasti ja teki 22 pistettä tehoin +11.

Loimun ottelut jatkuvat perjantaina Raisiossa, kun Kerttulan liikuntahalliin vieraaksi saapuu Rantaperkiön Isku. Kyseessä on siis jälleen mielenkiintoinen maratontaulukon kaksinkamppailu, kun kaksi kaikkien aikojen menestyneintä suomalaista lentopalloseuraa iskevät vastakkain.