”TARINOITA NAANTALISTA” -kirjoituskilpailu on käynnistynyt

KILPAILU. Vallis Gratiae -kotiseutuyhdistys järjestää kaikille naantalilaisille avoimen kirjoituskilpailun, jonka aiheena on Naantali. Tyylilaji ja kerrontatapa ovat vapaat. Parhaat 10–30 kirjoitusta julkaistaan Tarinoita Naantalista -kirjana 23.8.2016 Naantali-päivän juhlatilaisuudessa. Julkaistujen tarinoiden kirjoittajat saavat kukin paljon huomiota, mainetta ja kunniaa sekä kolme vastapainettua kirjaa, joissa on mukana oma kirjoitus. Kirja tulee myös myyntiin.

Kilpailun palkintolautakuntana toimii Vallis Gratiae -yhdistyksen johtokunta. Palkintolautakunnan puheenjohtaja on kustannusosakeyhtiö Fandonia Oy:n hallituksen puheenjohtaja, tietokirjailija Anne Pentti.

Yksi yhdistyksemme tärkeimmistä tavoitteista on lisätä tietoa kaupungin historiasta, perinteistä ja ympäristökulttuurista. Kirjoituskilpailulla kerätään tarinoita sekä kotikaupunkimme menneisyydestä että tulevaisuudesta. Ihmisten henkilökohtaiset muistot ovat arvokasta kulttuuriperintöä, sanoo Vallis Gratiae -yhdistyksen puheenjohtaja Matti Levanto.

Toivon, että erityisesti naantalilaisten koulujen oppilaan innostuisivat kirjoittamaan tarinoita, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, tietokirjailija Anne Pentti.

Sosiaalinen media innostaa kirjoittamaan lyhyitä viestejä ja tilannekuvauksia, mutta on tärkeää kannustaa nuoria kirjoittamaan myös pidempiä tekstejä. Toivon, että Naantali tunnetaan tulevaisuudessa myös tarinoiden kaupunkina, Pentti sanoo.

Kilpailuohjeet

Etsimme 1–20 sivun tarinoita, joiden aiheena on Naantali. Tyylilaji ja kerrontatapa ovat vapaat. Voit kirjoittaa omista tai läheistesi muistoista, sukutarinan, fiktiota, kalajutun, sadun, runoja tai vaikka kummitustarinan, kunhan tarina liittyy Naantaliin.

Kilpailu on avoin kaikille ja kaikenikäisille naantalilaisille. Voit yhtä hyvin olla kokenut kirjoittaja tai innostunut vasta-alkaja, kunhan kilpailuun lähettämääsi tekstiä ei ole aikaisemmin julkaistu missään muodossa.

Kirjoituskieli on suomi.

Käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 29.2.2016. Käsikirjoitukseen merkitään kirjoittajan nimimerkki ja ikä. Haluamme julkaista kaikenikäisten naantalilaisten tekstejä.

Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite ja puhelinnumero.

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Fandonia Oy, Rantahaantie 46, 21160 Merimasku. Kuoreen tulee laittaa merkintä ”Tarinoita Naantalista”.

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta. Kirjoittajan tulee varautua pyydettäessä lähettämään tekstinsä sähköisessä muodossa.

Tekijänoikeudellisista syistä kaikki käsikirjoitukset, jotka eivät päädy julkaistavaan kirjaan, tuhotaan kilpailun ratkettua.

Voittajille, eli julkaistavien tekstien kirjoittajille ei makseta tekijänoikeuspalkkiota.

Tekstit tulee kirjoittaa A4-kokoisille arkeille kirjasinkoolla 12 ja rivivälillä 1,5.

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden kustannustoimittaa voittajien tekstit lopulliseen julkaisukuntoon.

Lisätietoja antaa

Anne Pentti, anne@fandonia.fi Puh. 044 774 9179