Raision Puusepät Oy ehdolla Taito-Finlandian saajaksi

Raision Puusepät Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Yrjölä esitteli yrityksen tiloja ja Helsingin Musiikkitalo -projektia Kaupunkiuutisille vuonna 2011. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy
Raision Puusepät Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Yrjölä esitteli yrityksen tiloja ja Helsingin Musiikkitalo -projektia Kaupunkiuutisille vuonna 2011. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy

KILPAILU. Muotoilija Harri Koskinen julkistaa vuoden 2015 Taito-Finlandia-palkinnon saajan Suomen Kädentaidot 2015 -käsi- ja taideteollisuusmessujen avajaistilaisuudessa perjantaina 13. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu Taito-Finlandia-raati on valinnut tämän vuoden Taito-Finlandia-ehdokkaiksi neljä käsi- ja taideteollisuusalan toimijaa, jotka ovat Raision Puusepät Oy (Raisio), Molla Mills eli Mari Leppälä (Helsinki), Noolan Oy (Pietarsaari) ja Stepan Sarpaneva, Sarpaneva Watches (Helsinki).

Taito-Finlandia voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Palkinnon voittaja saa Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnitteleman lasiveistoksen sekä 5000 euron palkintosumman, jonka lahjoittaa tänä vuonna Tampereen Messut Oy Suomen Kädentaidot -messujen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Ensimmäisen Taito-Finlandian sai vuonna 2012 janakkalalainen Ruokangas Guitars Oy, jonka valitsi muotoilukriitikko Kaj Kalin. Taito-Finlandia 2013 -palkinnon sai Hattulan Kaakelitehdas Oy Tampereelta. Valinnan teki vaatesuunnittelija Paola Suhonen. Viime vuonna Taito-Finlandia-voittajaksi suunnittelijat Johan Olin ja Aamu Song valitsivat Lapuan Kankurit Lapualta.