RAISIO. Raision keskustan remontti valmistunee marraskuun aikana ja paikoituksen tarve on jo kasvanut uusien liikkeiden avautumisen myötä. Uuden keskustan paikoitusta on suunniteltu yhdessä kaupungin, kiinteistön omistajien sekä kauppiasyhdistyksen kanssa.

Vanhan torin paikalla on nyt uusi entistä suurempi pysäköintialue. Parkkipaikkoja on tullut lisää kolmisenkymmentä ja lisäksi asiakkaille raivataan parkkitilaa Tasalanaukion ja Soliniuksenkujan välistä ohjaamalla työntekijät parkkeeraamaan autonsa Soliniuksenkujan toiselle puolelle. Asiakkaita varten on käytössä paljon tunnin, kahden tunnin ja kolmen tunnin paikkoja.

Alueella aloitetaan pysäköinninvalvonta vielä tämän vuoden aikana ja lisäksi aluetta valvotaan kameroilla. Alueelle on tulossa 60 valvontakameraa, joista osasta kuva menee suoraan poliisille. Pysäköinninvalvonnasta vastaa Parkkipate Oy.

Valvontaa alkaa kun merkinnät on saatu kuntoon. Ensin kuitenkin jaetaan huomautuslappuja ennen kuin aletaan jättää varsinaisia valvontamaksuja. Maksun suuruus tulee olemaan 40 euroa, kertoo Tasalan Huollon hallituksen puheenjohtaja Kari Haakana.

Varppeenalueen paikoitusalueelta voi jatkossa poistua vain Soliniuksenkujan kautta. Järjestelyllä halutaan turvata Raisiontien varrella olevan paikoitusalueelle sujuva saapuminen ja -alueelta poistuminen.

Työtekijöiden autoille tulee lisää tilaa St1-huoltoaseman viereen. Sinne mahtuu 30 autoa. Henkilökunnankin paikoitusalueita aletaan valvoa. Parkkiluvalla pysäköiville työntekijöille parkkipaikat ovat käytössä ilman pysäköintikiekkoa ympäri vuorokauden, mutta muilta alueet on suljettu kokonaan. Vanhojen pysäköintilupien tilalle tulee hakea uudet.

Janica Vilen