Raision fysioterapian työkalupakki kasvaa

Raision fysioterapian toimitusjohtaja Jari Salonen on iloinen uudesta moniammatillisesta ryhmästään. Raision fysioterapian oma sali on käytössä alku- ja aktiivikuntoutuksen aikana, mutta myöhemmin asiakkaita ohjeistetaan käyttämään yhteistyökumppanikuntosaleja.

TERVEYS. Vuonna 1977 perustettu Raision fysioterapia on laajentanut toimintaansa tänä syksynä. Mukaan on tullut uusia osaajia: fysioterapeutti ja jalkojenhoitaja sekä hierojia. Samoihin tiloihin on nyt perustettu uusi yritys: Raision hieronta, jossa on samat yrittäjät.

Raision fysioterapiassa on nyt koossa moniammatillinen ryhmä. Työtä tehdään tiiminä.

– Väki lisääntyy ja ammatillinen osaaminen vahvistuu. Nyt meillä on entistä enemmän osaamista. Tämä on jo tavallaan kuntoutuksen tavaratalo, kehuu toimitusjohtaja Jari Salonen.

Raision hieronnassa on tarjolla urheiluhierontaa, klassista hierontaa ja personal trainer -palveluita.

– Nyt Raisiossa on saman katon alla hierontakeskus, jossa on sekä nais- että mieshierojia. Olemme saaneet uusiksi hierojiksi hyvätasoisia ammattilaisia. Esimerkiksi urheiluhieroja Markku Lohi on legendaarinen ja arvostettu hieroja, joka piti 20 vuotta vastaanottoa Raisiossa ja on hieronut muun muassa yleisurheilijoiden maajoukkuetta, Salonen iloitsee.

Fysioterapia on kuitenkin edelleen päätoimintaa. Raision fysioterapian tiimiin on tullut vahvistusta tänä syksynä. Alalla 25 vuotta työskennellyt ja arvostettu ortopedisiin ongelmiin perehtynyt Nina Helajärvi ottaa jatkossa vastaan Raision fysioterapian tiloissa. Nyt fysioterapian ammattilaisia työskentelee päivästä riippuen 3–5.

Marraskuussa aloittaa myös jalkojenhoitaja Satu Kemiläinen.

– Jalkojenhoito niveltyy hyvin alaraajaongelmien fysioterapeuttiseen hoitamiseen, Salonen sanoo.

Myös oma väki on hiljattain kouluttautunut lisää. Fysioterapeutti Emmi Eloranta on erikoistunut psykofyysiseen kuntoutukseen, jossa asiakkaina ovat muun muassa tapaturmien jälkitiloista ja neurologisista sairauksista kärsivät.

Yleisin syy hoitoon hakeutumiselle on Raision fysioterapiassa työperäinen niskan, hartiaseudun tai selän kiputila.

Asiakkaita käy kaikista ikäryhmistä juonioriurheilijoista sotaveteraaneihin. Suurin ryhmä on kuitenkin työssä käyvät aikuiset.

– Yhteistyökumppaneitamme ovat työterveyshuollot, lääkärikeskukset, terveyskeskukset ja kuntosalit, mutta suurin yhteistyökumppanuus on kuitenkin raisiolaisissa perheissä. Meillä saattaa käydä samasta perheestä asiakkaita kolmesta sukupolvesta, Salonen sanoo.

Janica Vilen