MATKAKERTOMUS. Sunnuntaina 18.10. Nousiaisten lukion 16 espanjan kielen opiskelijaa suuntasi matkansa kohti Barcelonan sydäntä päämääränään viikon kestävä kielikoulu Barcelonassa. Matka itsessään ei ainakaan minua jännittänyt. Tieto siitä, että viikkomme tarkoituksena oli oppia sujuvammin paikallista kieltä, hermostutti. Takana oli vain kaksi kurssia espanjaa, minkä lisäksi ohjaajinamme tulisivat toimimaan kolme natiiviopettajaa.

Maanantaiaamuna lähdimme kielikoulun johtajan Hannu Arvion sekä oman opettajamme Laura Kinnusen kanssa metrolla kohti ensimmäistä tuntiamme. Yajaira sekä apuopettaja Marta toimivat kakkosten opettajina ja Pedro abien, joilla on jo useampi kurssi espanjan opiskelua takana. Itse toisen vuoden opiskelijana koin ensimmäisen päivän henkisesti raskaana, sillä opiskelimme vierasta kieltä 4 x 45 minuutin ajan vain ja ainoastaan espanjaksi. Omiin maailmoihin ja ajatuksiin uppoutumiseen ei siis ollut varaa. Oli kuunneltava tarkkaan, jotta ymmärsi varmasti tehtävänannot ja ohjeistukset.

Viikon edetessä kielikorva ja sanavarasto kehittyivät sekä ymmärrys parani. Vaikka ei välttämättä osannut vastata juuri oikein, sanoja unohtui ja hätätilanteessa toimi englannin ja espanjan sekoitus, opettajat saivat kompuroinnista kiinni ja varmistivat vielä omalla kielellään, mistä oli kysymys.

Myös tuntien päätyttyä oli hienoa huomata, kuinka pärjäsi vain kahden kurssin aikana hankitulla kielitaidolla kaduilla ja kahviloissa asioidessa. Myös paikalliset arvostivat yritystä.

Matkamme ei kuitenkaan ollut ainoastaan opiskelua, vaan vierailimme myös nähtävyyksillä, kuten La Sagrada Familia -kirkolla, Gaudin suunnittelemassa Park Güellissa sekä Montjuïc-vuorella, jossa myös opiskelimme.

Perjantaina opettajamme olivat suunnitelleet päivän Barcelonan ulkopuolelle Sitgesin rantakaupunkiin, jossa ohjelmassa oli viikon aikana tekemiemme Mi Barcelona -esitelmien esittely. Esitelmien tarkoituksena oli kuvata Barcelonaa omasta näkökulmasta ja kertoa siitä espanjaksi muille. Tämän jälkeen vaihtoehtona oli myös opiskella lisää kielioppia tai pelata Pedron kanssa rantafutista ja oppia samalla jalkapallosanastoa.

Viikko kokonaisuudessaan oli ikimuistoinen. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että opetus oli huippulaatuista ja tehokasta. Olen tyytyväinen, että lähdin mukaan.

Johanna Walve,
Nousiaisten lukion toisen vuoden opiskelija