Suomen Lucia ehdokkaat vuodelle 2015 ovat Christa Lundström (ylhäällä vasemmalla), Ida Grönroos, Annika Lyytikäinen, Janina Kronlund ja Mirjam Granström sekä Caroline Slotte (alhaalla vasemmalla), Ida Wahtera, Sonja Lehto och Kitty Norros. Kuva: Hannes Victorzon

PARAINEN. Viralliset Suomen Lucia -ehdokkaat 2015 ovat Ida Wahtera ja Mirjam Granström Paraisilta, Maija Koivistoinen Helsingistä, Sonja Lehto Kauniaisista, Caroline Slotte Kruunupyystä, Ida Grönroos Sipoosta, Janina Kronlund Vaasasta, Christa Lundström Vaasasta, Kitty Norros Helsingistä ja Annika Lyytikäinen Kouvolasta.

Luciaa voi äänestää 25. marraskuuta saakka netissä. Lucia-keräys, jonka tuotto ohjataan viimevuotiseen tapaan heikossa asemassa olevien lapsiperheiden auttamiseen ja tukemiseen, jatkuu sen sijaan tammikuun 2016 loppuun saakka.

Suomen Lucia kruunataan Helsingin tuomiokirkossa sunnuntaina 13. joulukuuta kello 17. Lucian kruunaa pappi ja kirjailija Hilkka Olkinuora.

Folkhälsan hallinnoi Suomen Luciaa yhteistyössä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa.