Annele Salokannel, Topi Mäenranta ja Minea Kähkönen Maskun Hemmingin koulun 9A-luokalta muodostivat Taitaja9-paikalliskarsinnan nopeimman joukkueen. Kuva: Ragip Önsoy

NUORET. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekon Ysiviikolla 26.–30. lokakuuta ammatillisiin koulutusvaihtoehtoihin tutustui 1000 alueen yhdeksäsluokkalaista. Viiden päivän aikana yhteensä 47 luokkaryhmää aloitti kierroksensa kirjastotalon Martinsalista, missä käytiin Taitaja9-kilpailun paikalliskarsinnat.

Tänä vuonna paikalliskisat olivat maskulaisten juhlaa. Kaikki karsinnoista eteenpäin selvinneet neljä joukkuetta 9A, 9B, 9E ja 9G ovat Hemmingin koulusta. Joukkueet matkaavat marraskuussa Loimaan aluekilpailuihin, josta parhaat jatkavat ensi toukokuussa Seinäjoella Taitaja2016-tapahtuman yhteydessä järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin.

Paikalliskisan parhaan maskulaisjoukkueen muodostivat Hemmingin koulun Annele Salokannel, Minea Kähkönen ja Topi Mäenranta 9A-luokalta. Muissa voittajajoukkueissa kilpailivat Ville Hietanen, Joonas Salminen ja Salla Mäkinen (9E), Joona Syrjämäki, Roni Mäkinen ja Inkeri Saastamoinen (9G) sekä Ville Mäkelä, Jonni Oikarinen ja Mirene Laine (9B).

Maskun Hemmingin yhdeksäsluokkalaiset ja muutama opettaja kannustivat koulunsa joukkueet neloisvoittoon Raision kirjastotalon Martinsalissa perjantaina 30. lokakuuta. Kuva: Ragip Önsoy
Maskun Hemmingin yhdeksäsluokkalaiset ja muutama opettaja kannustivat koulunsa joukkueet neloisvoittoon Raision kirjastotalon Martinsalissa perjantaina 30. lokakuuta. Kuva: Ragip Önsoy

Paikalliskilpailu jäi Hemmingin joukkueiden mieliin mieluisana kokemuksena.

– Se oli selvää alusta asti, että Mynämäelle emme ainakaan häviä, naapurikuntien nuorten suusta kuuluu leikkimielinen kilpailuhenkisyys.
– Ensimmäinen tehtävä, jossa piti rakentaa pienoismökki oli haastavin. Biojätepussin askartelu ja alennusprosenttilasku onnistuivat helposti, he kertovat kilpailun jälkeisiä tuntemuksiaan.

Kaikki Rasekon koulutusalat olivat esillä Eeronkujan ja Purokadun toimipisteissä. Raision ammattiopiston ja kauppaopiston liiketalous-, luonnontiede-, tekniikka- sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalojen lisäksi Naantalin ammattiopiston sosiaali- ja terveysala esittäytyi Purokatu 1:ssä sekä Mynämäen käsi- ja taideteollisuusala Purokadun ja Eeronkujan tiloissa.

Vastaus kysymykseen, toiko Raseko-vierailu selvyyttä tulevaisuuden suunnitelmiin, ei vaatinut nuorilta pitkää pohdinta-aikaa.

– Lukio-opinnot ovat tavoitteenamme, Minea Kähkönen ja Annele Salokannel toteavat kuin yhdestä suusta.
– Haen Poriin lentokoneasentajan koulutusohjelmaan, Topi Mäenranta puolestaan sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy