Loimu vei jälleen viisieräisen paikalliskamppailun

Hurrikaani – Loimu: 2–3

LENTOPALLO. Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa iskivät kauden toisen paikalliskamppailun viikon sisään. Loimaalla pelattu toinen paikalliskamppailu noudatti ensimmäisen kaavaa, eli Loimu voitti kaksi ensimmäistä erää, Hurrikaani kaksi seuraavaa ja Loimu viidennen ja ratkaisevan erän. Tällä kertaa eräpisteiksi kirjattiin 2–3 (20–25, 20–25, 25–14, 25–22, 9–15). Mestaruusliigapisteiden lisäksi Loimu nappasi toisen voittonsa Siljan malja -paikallissarjassa.

Paikalliskamppailu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Ottelun intensiteetti oli ylhäällä pelin alusta alkaen, vaikka syöttövirheet verottivatkin pelin tasoa alussa. Pelaajat olivat tunteella mukana ottelussa ja kotijoukkueen Jesse Mäntylä saikin katsella punaista jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Hurrikaani oli vähän niskan päällä avauserässä, mutta parinkymmenen pisteen kohdalla Loimu otti kuskin paikan itselleen. Loimun Daniel Vargas oli avauserän hahmo paukuttaen palloa taraflexiin useita kertoja Ville Junturan tarjoiluista. Erän päätti kapteeni Ossi Rumpunen, jonka hyppysyöttö painui raakana isäntien kenttään.

Toisessa erässä Vargas jatkoi vakuuttavia otteitaan ja Loimu otti loppuun asti pitäneen johtoaseman jo erän alkuvaiheessa. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis Loimun 0–2 johtoasemassa. Loimun hyvän pelin kulmakiviä olivat hyvä vastaanotto- ja syöttöpelaaminen. Hurrikaani haki uutta rytmiä peliinsä vaihtamalla toisessa erässä passariksi Mauri Kurpan Dmytro Dolgopolovin tilalle sekä hakkuriksi Ryan Jay Owensin Mohamed Alhachdadin tilalle.

Kolmas erä lähti käyntiin Loimun kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Erä käynnistyi Kirill Borichevin verkkosyötöllä ja pian Hurrikaani karkasi Kurpan syöttövuorolla 10–1 johtoon. Loimu ei toipunut tyrmäävästä alusta, vaan erä jatkui samaa rataa päätökseen asti. Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen päästi erän aikana vaihdosta irti passari Kasper Vuorisen, Verneri Vetriön sekä Karri Sihvosen. Neljänteen erään Loimu palautti kentälle ottelun aloittaneen kuusikon ja erä lähti käyntiin edellistä paremmin. Aivan erän ratkaisuhetkiin asti edettiin tasapistein. Ratkaisupalloissa Loimu sortui virheisiin ja ottelun ratkaisu siirtyi viidenteen erään ja samalla Siljan maljan ratkaisu siirtyi maaliskuun viimeiseen paikallispeliin.

Viidenteen erään Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen laittoi syöttökulmaukseen ensimmäiseksi aseeksi Ossi Rumpusen, vaikka hänen syöttönsä ei ollutkaan toiminut siihen mennessä normaaliin tapaan. Kapteeni löysi kuitenkin ratkaisuhetkillä oikean radan syötöilleen ja vei Loimun heti alkuun ratkaisevaan 0–5 johtoon. Pelin loppu oli voiton varmistelua vahvalla sideout pelaamisella, eli kotijoukkueen syöttöputkien katkaisemista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito valoi uskoa omiinsa vielä aikalisällä tilanteessa 7–12, mutta isännät eivät enää päässeet taistelemaan tosissaan erä- ja otteluvoitosta.

– Hyvä peli meiltä, mutta tyytymätön olen siihen että emme ottaneet täyttä pistepottia. Kolmannen erän alku oli huono ja neljännen erän loppu hävittiin omiin virheisiin, mutta muuten pelasimme hyvin. Kaikki meidän vastaanottajat olivat tänään hyviä ja hakkuri Vargas pelasi etenkin ottelun alkupuolella parasta peliään meidän riveissä, kommentoi Loimun Tuominen.

Loimun ja samalla koko ottelun paras pistemies oli loisto-ottelun pelannut hakkuri Daniel Vargas, joka teki 24 pistettä tehoin +17. Häntä pisteiden teossa  tukivat hyvin Ossi Rumpunen (18, +7) sekä Ryan Meehan (11, +9). Kotijoukkueesta eniten pisteitä teki vaihtopenkiltä aloittanut Owens (17, +11) sekä Eemeli Kouki (16, +7).