Turun Seutusanomien verkkosivut saivat uuden ilmeen

Kaupunkiuutiset on ensi vuoden alusta nimeltään Turun Seutusanomat Länsi. Kaarinan Uutiset taas on jo muuttanut nimensä Turun Seutusanomat Idäksi. Molempien lehtien nettisivut ovat nyt yhdistyneet ja uudistuneet. Lisäksi samoilla sivuilla on myös ML-Medioiden uusin lehti Itäkulma. Uudistuksen toteuttaja Kai Saarto opastaa uusien sivujen saloihin.

YRITYSUUTISET. Turun Seutusanomien uudet verkkosivut aukesivat viime viikolla osoitteessa www.turunseutusanomat.fi. Kaupunkiuutisten ja Kaarinan Uutisten vanhat sivut olivat jo yli viisivuotiaat, joten oli korkea aika tuoda sivut nykypäivään.

Uudet sivut ovat alan termein responsiiviset ja rakenteeltaan ruudukkopohjaiset. Selväkielisesti tämä tarkoittaa sitä, että sivut näyttävät hyviltä niin suurelta näytöltä kuin älypuhelimen pieneltä ruudulta. Omasta mielestäni paras lukukokemus syntyy pystyasennossa olevalla täppärillä.

Uudelta sivustolta löytyvät nyt yhdessä niin Kaupunkiuutisten, Turun Seutusanomat Idän kuin uuden Itäkulma-lehden artikkelit ja näköislehdet. Uskomme sivustojen yhdistämisen palvelevan teitä lukijoita paremmin.

Kaupunkiuutisten toimituksellisen työn tärkein ohjenuora on paikallisuus. Nettisivuilta uutiset voikin lukea halutessaan pelkästään oman kunnan alueelta. Se onnistuu valitsemalta sivuston ylävalikosta ensin Itä tai Länsi sen mukaan millä puolella Turkua oma koti sijaitsee. Avautuvasta kuntavalikosta klikataan omaa kuntaa ja päästään todellisiin täsmäuutisiin. Artikkelit löytyvät tietysti myös teemoittain esimerkiksi kulttuurin, urheilun tai poliitikan alta.

Lukijoiden toiveita kuunnellaan tarkalla korvalla, joten huomioita sivujen käyttömukavuudesta sopii lähettää toimitukseen vaikka sähköpostilla.

Uusilla sivuilla artikkelit näyttävät entistä paremmilta ja kuvatkin pääsevät kunnolla esiin. Siksi on hyvä muistuttaa teitä lukijoita aktiivisuudesta. Vaikka pieni toimituksemme ei ehdi kaikkea huomata, niin kuuntelemme kyllä lukijoiden juttuvinkit ja julkaisemme mielellämme uusilla sivuillamme lukijoiden lähettämiä tekstejä, kuten vaikka paikallisten urheiluseurojen otteluraportteja junnusarjoista aina SM-tasolle.

Nettilehteen saa näppärästi ladattua myös kuva-albumeita tai videoita. Tämä vinkkinä erityisesti yhdistyksille. Jos siis järjestämästänne paikallisesta tapahtumasta on kuva- tai videomateriaalia, mutta julkaisualusta puuttuu, niin Kaupunkiuutiset on erinomainen yhteistyökumppani. Meidän tehtävämmehän on tehdä paikalliset asiat näkyviksi.

Kommentoi nettiuudistamme sähköpostilla toimitus@turunseutusanomat.fi

Kai Saarto