K-supermarket Manhattanille arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi

Kauppias Veli-Pekka Hussi on ylpeä voitosta. Seutusanomien arkistokuva.

PALKINNOT. K-supermarket Manhattanille on myönnetty torstaina 29. lokakuuta Chaîne des Rôtisseurs -kilpi, joka on Paistinkääntäjien myöntämä korkein tunnustus ruoan ja palvelun hyvästä laadusta.Saadakseen arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven kaupan pitää täyttää kaikki kilven saannille asetetut kriteerit.

Ruokatuotteiden pitää olla laadukkaita ja tasalaatuisia. Ja laadun pitää säilyä korkeana sesongista toiseen. Valikoiman tulee olla raaka-aineiltaan monipuolinen ja täyttää vaativammankin ruoanharrastajan toiveet. Lisäksi kaupan tulee olla mielellään yksilöllinen ja inspiroiva, listaa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Turun Voutikunnan aluevouti Turkka Oiva.

Kilven myöntämisen perusteisiin kuuluu myös se, että kaupassa tulee olla vähintään kaksi Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäsentä, joilla on ammattilaisarvo. Manhattanilla he ovat kauppias Veli-Pekka Hussi, Maître Rôtisseur Honoraire Commandeur ja 
Kai Järnström, Vice Conseiller Culinaire.

Vuodesta 2006 alkaen Manhattania johtanut Hussi on erittäin iloinen kaupalle myönnetystä laatukilvestä.

Me, Manhattanin henkilökunta, olemme todella otettuja ja iloisia tästä upeasta tunnustuksesta. Olemme tehneet töitä vuosien ajan tavoitteenamme tuottaa ruokaelämyksiä laajan tuotevalikoiman, maistatusten ja hyvän asiakaspalvelun muodossa. Tämä kunnianosoitus velvoittaa meitä pitämään laadun korkealla ja kehittämään toimintaamme edelleen, sanoo Hussi. K-supermarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki on hyvin ylpeä K-supermarket Manhattanin saamasta kilvestä.

Manhattan on ensimmäinen K-ruokakauppa koko Suomessa, joka on saanut Rôtisseurs-järjestön myöntämän laatukilven. Kilpi on osoitus kauppias Hussin ja henkilökunnan pitkäjänteisestä työstä, idearikkaudesta ja rakkaudesta hyvään ruokaan. Manhattan on oiva esimerkki kaupasta, jossa kauppakohtainen tekeminen ja omat vahvuudet on viritetty huippuunsa, kiittää Sääksmäki.

Kokit valloittivat kaupan
 perjantaina

Keittiömestari Kai Järnström opetti halkaisemaan hummereita ja maistatti ostereita.
Keittiömestari Kai Järnström opetti halkaisemaan hummereita ja maistatti ostereita.
Jouni Kuru johdatteli Islannin makujen maailmaan.
Jouni Kuru johdatteli Islannin makujen maailmaan.

Kauppa juhlisti saamaansa Chaîne des Rôtisseurs -kilpeä perjantaina 30.10. järjestettävän suuren asiakastapahtuman myötä. Päivän aikana 26 kokkia ja konsulenttia Suomesta ja ulkomailta viihdyttävät asiakkaita ruokanäytöksillä ja uusilla makuelämyksillä.

Keittiömestari Kai Järnström opetti halkaisemaan hummereita ja maistatti ostereita. Flavio Giacoletto Italiasta valmisti saksanpähkinäpaneroituja vasikankyljyksiä ja tryffelillä maustettua parmesanfondueta sekä sahramirisottoa. Islantilaisia makuja tarjoili puolestaan islantilainen kokki.

Halusimme ilahduttaa Makujen maailman asiakkaita uudella maalla, joka on Islanti. Tuon pohjoisen saarivaltion hyllyltä löytyy muun muassa tyypillisiä islantilaisia ruokatuotteita kalasäilykkeistä laavakivisuolaan ja kaikkea siltä väliltä, kertoo Hussi.
 Manhattanin Makujen maailma -shop in shop tarjoaa eksoottisia makuja ympäri maailman. Osaston hyllyt ovat pullollaan herkkuja Italiasta, Ranskasta, Espanjasta ja Amerikasta.

Pizzabaari ja tuoremehuja

Manhattanin monipuolinen tuotevalikoima kasvaa erityisesti viikonloppua kohden. Lisätilaa loppuviikosta saavat tuoreet kalat ja äyriäiset, joille on oma, uusi palvelupiste kaupan Herkkutorin läheisyydessä.

Uudella palvelupisteellä keittiömestarit ovat korkealla ja näkyvät hyvin. Tuotteet taas ovat asiakkaiden kasvojen korkeudella, selittää Hussi.

Asiakkaiden keskuudessa hyvän vastaanoton saavuttanut salaattibaari täydentyy nyt pizza- ja ateriabaareilla. Pizzabaarissa on tarjolla neljää erilaista vastapaistettua, mehevää ja rapeakuorista pizzaa. Ateriabaarin valikoimiin puolestaan kuuluu muun muassa leivitettyjä leikkeitä, pihvejä, kiusauksia, risottoja, laatikkoruokia ja herkullisia kastikkeita. Kaikki ateriabaarin tuotteet valmistetaan Manhattanilla puhtaista, tuoreista raaka-aineista ja baarin valikoima vaihtuu viikoittain.

Maailmalla suuren menestyksen saavuttanut tuorepuristettu appelsiinimehu on rantautunut myös Manhattanille. Laadukas kone puristaa kokonaisista appelsiineista maukasta ja raikasta mehua asiakkaalle kädenkäänteessä. Muutenkin uudistuksen ideat ovat lähtöisin Hussin tekemiltä ulkomaanmatkoilta.

Janica Vilen