Graafikko Osmo ”Omppu” Omenamäen 75-vuotisjuhlanäyttely Raision Kirjastotalossa

NÄYTTELY. Osmo ”Omppu” Antero Omenamäen (s. 1940) 75-vuotisjuhlanäyttely pidetään 2.–29.12. Raision Kirjastotalossa. Omenämäki on helsinkiläinen graafikko, joka on tunnettu laajasta graafisesta tuotannostaan, erityisesti postikorteistaan ja suunnittelemistaan postimerkeistä.

”Omppu” eli Osmo Omenamäki julkaisi ensimmäisen korttinsa vuonna 1964 eli yli viisikymmentäyksi vuotta sitten, 24-vuotiaana. Nyt yli seitsemänkymmentäviisivuotiaana hänen korttipinonsa on kasvanut melkoiseksi. Omenamäki on suunnitellut kaiken kaikkiaan yli 1600 erilaista korttia, ja jos lasketaan kaikki eri taustavaihtoehdot, kortteja on yli 3600:n lukuun. Omenamäki on piirtänyt myös paljon jouluaiheisia UNICEF-kortteja, jotka ovat olleet erittäin suosittuja. Pelkästään vuonna 1972 Omenamäen UNICEFille tekemää Tähtipuu-korttia myytiin yli 5 miljoonaa ympäri maailmaan.

Raision kaupunginkirjaston näyttelyssä on laajasti taiteilijan tuotantoa 1960-luvulta tähän päivään saakka. Esillä on postikorttien lisäksi kirjankansitaidetta, exlibriksiä, puhelinkortteja, keramiikka, julisteita ja vapaata taidetta.

Tietokirjailija Jukka Vesterinen tulee keskiviikkona 9.12. klo 18 kirjaston uutuusalueelle esittelemään ”Omppu” Omenamäen töitä ja uraa valottavaa uutuuskirjaansa ”Piirtäjän elämänviivat”.

”Omppu” Omenamäen tuotanto on myös laajasti keräiltyä. Raision kaupunginkirjastoon tulevan näyttelyn on koonnut Osmo Omenamäen keräilijät ry:n Turun alaoksa yhdessä kirjaston kanssa.