30 vuotta meripelastusta Paraisilla

MERKKIPÄIVÄ. Saaristomerellä, lähinnä Paraisten eteläisillä merialueilla meripelastusta hoitava Meripelastusyhdistys Sydväst ry juhli lauantaina 7.11. 30-vuotista toimintaansa. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys on käynnistänyt meripelastajien tarinoiden keräämisen ja tarinallisen historiikin kirjoituttamisen.

– Kolmeenkymmeneen toimintavuoteen mahtuu niin paljon mielenkiintoisia pelastustehtäviä ja yhdistystoiminnan käänteitä, että haluamme tallentaa ne tulevia meripelastajasukupolvia varten, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Saarinen.

– Olen saanut hienon ja kiinnostavan tehtävän kerätä talteen Meripelastusyhdistys Sydväst ry:n vuosikymmenten tarinoita. Muutama viikko sitten aloittelin ensimmäiset tarinatuokiot muutamien yhdistyksen jäsenten kanssa ja heti alkoi vaikuttaa siltä, että todelliseen seikkailukirjaan löytyy aineksia, kertoo tarinallisen historiikin kirjoittaja, tietokirjailija Anne Pentti.

Meripelastusyhdistys Sydväst ry on Paraisilla toimiva Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys, jolla on noin 550 jäsentä. Meripelastajien ensisijaisena tehtävänä on ihmishenkien pelastaminen. Suuri osa toimintaa on merellä liikkujien avustamista vaara- ja ongelmatilanteissa. Tehtävät hoidetaan hyvässä yhteistyössä asianomaisten viranomaisten ja muiden pelastuspalveluorganisaatioiden kanssa.