West Coast All-Stars II aloitti kauden Viron Viimsissä kahdella voitolla

KORIPALLO. West Coast All-Stars aloitti väkevästi uuden kauden EYBL:n I-divisioonassa U-17 sarjassa kooten rankan viikonlopun aikana viidestä pelistä 2 voittoa. Viime kaudella WCAS II keräsi kaksi voittoa yhteensä 15 pelistä.

WCAS II voitti lauantain peleissä fyysisesti kovat puolalaiset joukkueet. Ensin kaatui Rosa Sport lukemin 58–54 ja heti perään KKS Kobierzyce murskalukemin 74–49. Joukkue pelasi perjantain avausottelussa voitosta aivan loppuun asti myös liettualaista BS Aisciaita vastaan, mutta kaunaslaiset veivät lopulta voiton harmittavasti 3 pisteen erolla lukemin 47–50.

WCAS II kärsi selvät tappiot viime kauden EYBL-mestarille Chekhovskyi Yastrebille, joka fyysisyydellään dominoi peliä ja vei selvän voiton lukemin 69–39 Moskovan naapuriin sekä helsinkiläiselle Masulle lukemin 37–64, joka oli selvästi terävämpi turnauksen päätöspelissä sunnuntaina.

Kokonaisuudessaan kauden EYBL avaus oli onnistunut. Nyt oli hieman ennalta tiedossa, mitä tuleman pitää ja sitä kautta oltiin valmiimpia pelaamaan. Kaksi voittoa tämän tasoisessa turnauksessa on kova juttu eikä kolmaskaan ollut kaukana, kommentoi joukkueen päävalmentaja Antti Saarinen.

Joukkueen arvokkaimpana pelaajana turnauksessa palkittiin Karri Sällylä.

Seuraava EYBL-turnaus pelataan Liettuan pääkaupunki Vilnassa 21.–24.1.2016.

Joukkueen kokoonpano:

FoKoPo: Oskari Kaseva ja Juho Huttunen

Turun NMKY: Jussi Tamminen ja Pyry Rantanen

Salon Vilpas: Mikael Saari

Kaarinan Ura Basket: Eero Myllymäki, Karri Sällylä, Miiko Koivisto ja Nino Eramo

Kauhajoen Karhu: Julius Alakortes

LoKoKo: Markus Lammela