Mehiläinen avasi uudet tilansa Paimiossa

Paimiolainen Helena Tuominen kävi 70 muun ihmisen tavoin tutustumassa Mehiläisen uusiin tiloihin keskiviikkona 21.10. Puristusvoimatestissä hän sai saman tuloksen molemmilla käsillä, mikä on harvinaista, sillä yleensä ihmisillä on toinen käsi aina vahvempi. Mittausta valvoo työfysioterapeutti Sanna Jyrkkänen.

YRITYSUUTISET. Mehiläinen vietti viime viikolla avajaisiaan Paimiossa Asematiellä. Tiistaina asiakkaat pääsivät osallistumaan kävelytestiin, joka antaa suuntaa fyysisen kunnon määrittämiseen. Keskiviikkona tehtiin verenpaine-, hemoglobiini- ja puristusvoimamittauksia. Torstaina taas oli ohjelmaa lapsille. Kaikki lapset saivat oman nallen ja pääsivät hoitamaan niitä lääkäreiden ja hoitajien avustuksella.

Mehiläinen on tyytyväinen uusiin tiloihinsa ja muuton sujuvuuteen.

– Paimion terveyskeskus ulkoisti työterveyden meille huhtikuussa. Aluksi olimme vuokralla terveyskeskuksen tiloissa, mutta pari viikkoa sitten pääsimme muuttamaan uusiin tiloihimme. Kaikki on sujunut hyvin ja joustavasti, kertoo palvelupäällikkö Tuire Taskinen. Uudet tilat on vuokrattu Osuuspankilta. Aikaisemmin niissä toimi Työterveys ry.

Paimion Mehiläinen aloitti hoitamalla työterveysasiakkaita. Perjantaina 23.10. Mehiläisessä aloitti ensimmäinen yleislääkäri ja hänen myötään vastaanotolle on päässyt kuka tahansa.

– Erityisesti kyselyitä on tullut ikäihmisiltä ja lapsiperheiltä. Neuvottelemme parhaillaan oman lastenlääkärin saamisesta Paimioon, Taskinen kertoo.

Jatkossa Paimion Mehiläisessä on neljä kokopäiväistä työntekijää ja lisäksi kolme lääkäriä, jotka ottavat vastaan tiettyinä päivinä sekä työfysioterapeutti. Mehiläinen on auki arkisin klo 8–16 ja laboratorio palvelee tiistaisin ja torstaisin.

– Suunnitteilla on, että jonain päivinä palvelisimme iltakuuteen asti. Aukioloajan muotoutuvat asiakkaiden toiveiden mukaan, lupaa Taskinen.

Työterveyspuolella hoidetaan muun muassa yt-neuvotteluissa uupuneita.

– Moni työpaikkansa säilyttänyt tulee vastaanotolle vasta siinä vaiheessa, kun yt-neuvottelut ovat jo päättyneet. Uupumusoireet tulevat usein esiin viiveellä. Ja vaikka itse olisi saanut pitää paikkansa, työtoverit ja esimiehet ovat saattaneet muuttua, samoin toimintatavat ja työnkuvat, kun työtehtäviä yhdistellään. Silloin etsimme ratkaisua yhdessä työntekijän ja työnantajan kanssa, selittää Taskinen.

Yleisin syy käydä työterveydessä on kuitenkin edelleen flunssat sekä tuki- ja liikuntaelinongelmat.

– Tuki- ja liikuntaelinongelmien suhteen mietimme aina, miten ne vaikuttavat työhön ja miten työ vaikuttaa niihin. Sairauspoissaolon myöntäminen ei ole ratkaisu, vaan ongelma pitää hoitaa kuntoon, sanoo Taskinen.

Työterveyspuolella on alkanut näkyä myös työväestön ikääntyminen.

– Kun työurat pitenee, yhä vanhemmat ihmiset ovat työterveyden piirissä. Meidän tehtävämme on miettiä, miten työssä voisi jaksaa mahdollisimman pitkään, Taskinen sanoo.

Janica Vilen