Autojen rekisteröinti on pian mahdollista netissä

AUTOILU. Ajoneuvon rekisteröinti netissä tulee mahdolliseksi marraskuussa 2015. Kolmannes vakuutusyhtiö Ifin kyselytutkimukseen vastanneista kokee uuden rekisteröintimahdollisuuden erittäin kiinnostavana. Yli puolet vastaajista uskookin suosivansa jatkossa sähköistä rekisteröintiä katsastusasemalla asioimisen sijaan.

Eri ikäryhmät suosivat eri tapoja rekisteröidä ajoneuvo. Kyselyyn vastanneista 54 % aikoo rekisteröidä ajoneuvon uudistuksen jälkeen sähköisesti, mikäli tarve auton rekisteröinnille tulee.

35 % kannattaa yhä katsastusasemalla rekisteröintiä ja 12 % ei osaa vielä sanoa, kumman rekisteröintivaihtoehdon tulevaisuudessa valitsisi.

Pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla suositaan netissä tapahtuvaa ajoneuvon rekisteröintiä muuta maata enemmän: 64 % hoitaisi rekisteröinnin mieluiten netissä ja 24 % katsastusasemalla.

Yli 55-vuotiaiden vastaajien suhtautuminen ajoneuvon rekisteröintitapaa kohtaan poikkeaa selkeästi nuoremmista. Kaksi kolmasosaa yli 55-vuotiaista tekisi rekisteröinnin mieluummin katsastusasemalla. Sen sijaan alle 55-vuotiaiden vastaajien joukossa kaksi kolmasosaa valitsisi sähköisen rekisteröinnin.