Paimion kesäteatteri tarttuu Hella Wuolijoen rakastettuun Niskavuori-sarjaan. Paimion Museomäellä esitetään kesällä 2016 Niskavuoren Heta. Näytelmän ohjaa Mikko Kouki.

Hella Wuolijoen Niskavuori -näytelmäteokset ovat suomalaisen kirjallisuuden perusteoksia. Niskavuoren Heta on vähemmän nähty teos teattereissa, mutta sitäkin herkullisempi kerronnaltaan ja naiskuvaltaan.
– Niskavuoren Heta on taitavasti kirjoitettu ja rakennettu. Näytelmän hahmot ovat moniulotteisia ja monitulkintaisia, toteaa näytelmän ohjaaja Mikko Kouki.

Wuolijoki tunnetaan loistavana ihmissuhteiden kuvaaja, mikä tuo paljon samaistumispintaa tämän päivän elämään. Avioliiton ongelmat, rakkaus ja mustasukkaisuus ovat pysyneet samoina vuosikymmenestä toiseen.
– Tekstiä ei ole tarvetta modernisoida eli teemme siinä mielessä epookkia. Mutta näytelmän pitää jollain tavalla soida tässä ajassa, kuvailee Kouki.

Niskavuoren Heta –näytelmä ulottuu usean vuosikymmenen ajalle 1800-luvun lopulta 1920-luvulle. Sen ajan Suomen ajankuva on esitetty väkevien henkilöhahmojen kautta. Näytelmässä tunnelmia maalataan musiikilla kapellimestari Outi Ollilan johdolla.

Mikko Kouki on tunnettu näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän toimii Turun kaupunginteatterin johtajana. Kouki on kuitenkin tehnyt säännöllisesti töitä myös harrastajateattereiden kanssa.
– On virkistävää katsoa välillä muuallekin. Pidän tärkeänä tehdä teatteria myös sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät tee tätä työkseen. Siitä saa uusia virikkeitä, Kouki sanoo.

Paimion kesäteatteri on alueen yksi johtavista harrastajateattereista. Se on toiminut vuodesta 1978.

Niskavuoren Hetan ensi-ilta on 1.7.2016 klo 19.00
Näytöskausi 1.-22.7.2016